vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

''Mijn Verhaal'' 


Nieuws


Terug naar overzicht

10-04-2022

Vertraagde start en bonnen......

De seizoen 's start is uitgesteld en wel begrijpelijk ook, nu lijkt het gelukkig allemaal de goede kant op te gaan met het weer en gaat het 15 april los met het inkorven van onze geliefde duifjes en dan op de 16 de de eerste training 's vlucht van seizoen 2022, kijk of alles werkt thuis en op de club en uiteraard kijken of de duiven het nog weten hoe ze thuis moeten komen.

Kijk ik ben vaak laat met kweken en koppelen van de vliegers, dit jaar is anders? waarom? , nou ja ik weet het zelf niet echt maar mijn gevoel gaf aan dat ik eens eerder dan normaal is voor mijn doen het spulletje klaar moest hebben, dus al op weduwsschap met de eerste trainings vlucht, al jongen rond huis laten vliegen ipv net afgespeend etc etc, nou ik moet zeggen het bevalt me wel, of het beter uitpakt is een 2de uiteraard, maar dat zal het seizoen mij gaan vertellen.

Hoe staat het er nu mee? nou wel goed heb het gevoel dat ze er steeds meer in komen maar goed ik ben niet de enige die er mee bezig is, iedere duivenmelker is er mee bezig dus je moet altijd afwachten waar je dit jaar weer staat ten opzichten van de rest, maar het lijkt goed.
Hier nu 31 jongen en er komen nog wat bij, een groot aantal precies in het jaar dat alles duur wordt, maar goed dat neem ik voor lief, nu is het zo dat ik op 45 jongen kom als het zo door gaat maar dat heeft een reden, wat dat is? ja dat hou ik nog effe voor me maar dat hoop ik aan het eind van het seizoen te vertellen als het me gelukt is, als het niet lukt vertel ik het niet dat zou een afgang zijn. (wie niet waagt, wie niet wint)

Tja en dan de bonnetjes.... nou heb er wat geschonken en heb er wat gekocht, de gekochte bonnetjes zijn van liefhebbers die ik of heel hoog heb staan in mijn lijst Qua prestatie en andere omdat de persoon mij aan spreekt en ik daar gewoon eens heen wil om te kijken en te praten, want ja zeg zelf dat is toch ook leuk ergens een praatje maken we zijn immers niet allemaal het zelfde. Kijk bonnetje P Romkes is verzilverd en plaatjes, ook had ik nog een samenkweek naar de ''Kittel'' lopen en ook daarvan zijn er 2 op het hok gekomen, nu heb ik een bonnetje van Nico van Veen gekocht 3de ronden dus dat is nog even afwachten, deze man is een interessant persoon, wat ik lees en wat ik hoor, zijn denk visie etc, iedereen denkt er het zijne van, ook ik heb mijn eigen visie en of dat de goede is? tja ......
Verder nog een bonnetje van Frank Kempers uit Urk gekocht voor het sponseren van het nieuwe samenspel Nop/Urk wat in een nieuw jasje is gestopt door 2 heren, die het een must vonden, dat dit niet verloren ging, dus Simon en Bertram succes, kijk en dan kun je wel zomaar op iemand bieden hoor dat is geen punt zat goede bonnen beschikbaar, maar Frank spreekt mij wel aan, ik ben wel benieuwd naar die liefhebber, hoe staat hij er in en wat is zijn speelwijze etc, ik hoop daar binnenkort eens aan te gaan om hem eens wat beter te leren kennen, moet ik uiteraard wel eerst goed keuring krijgen van de verkoop leiding dat alles in goede orde is over gekomen. tijd zal het leren.

Verder gaan er ook of zijn er ook al bonnen vanuit hier er uit gegaan, zo ook vandaag, Johan was hier met zijn vrouw, waarom ook niet gezellig samen uit en dan voor de terug reis nog effe een hapje eten in een tentje in Emmeloord, nou als ik een 2 uur moet zitten voor ik er ben had ik precies het zelfde gedaan en nu denk ik dat dat er nog van gaat komen ook omdat ik immers ook ben uitgenodigd om daar eens te kijken van de zomer, dus tot dan zal ik maar zeggen Johan en groeten aan de vrouw.

Kijk sommige komen om de deur weg en soms van ver, vorig jaar bv had ik zelfs uit Belgie mensen die duiven hier hebben gekocht via bonnen of rechtstreeks, dus ik zal iets goed doen denk ik, maar goed gewoon de weg volgen die je bewandeld en dan komen we waarschijnlijk wel uit waar ik wil wezen.

Nou dit was het op naar de eerste trainings vlucht.

latersssss.....Terug naar overzicht