vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

''Mijn Verhaal'' 


Nieuws


Terug naar overzicht

01-05-2022

Weert, ''een verassing' aanval''

Zo voor je het weet was het weer zaterdag, nou ik had er wel een goed gevoel over, alleen dat ze zo afkwamen had ik niet verwacht, heb ze net op een nieuw rantsoen gezet dus dacht.... ze zullen er wel aan moeten wennen? of dit was geluk? maar goed dat zien we aankomend weekend wel dan, nu is het zo dat mijn PA ze woensdag,Donderdag en Vrijdag doet dus is het even de vraag of ze zich daar iets van aan trekken, soms komt het zo uit dat je geen tijd hebt omdat het gezin ook zijn aandacht vraagt uiteraard, maar goed die zorg is voor volgende week.

Mijn Soul Mate, Mark komt dit weekend ook bij me, ik geniet zo van hem als hij hier is, feest vreugde al om, mark kan niet wachten.

En dan Weert, tja de kop zegt het al, het was een verassing want ik had 11 uur a 11.15 gerekend en had een Poolse duiven maat op bezoek met zijn vrouwtje om duiven te wachten, waar mijn pa het nu wel liet afweten was mijn moeder er uiteraard wel met haar gebrekkig Engels, geweldig die moeder van mij ''het is en blijft een JUF'' maar goed Zij was uiteraard de gene die tegen mij zij (omdat ik met de rug nog naar het hok stond) dat er een duif op het hok liep, ik keer me om en verrek het was eens geen meeuw, reiger of houtduif, nee een postduif en als klap op de vuurpijl viel nr 2 er naast, "scherp gezien MA, ik hou wel van je".

Dus 10:58:22 en 10:58:25 waren ''ULBE'' (via U Lemstra) en de 665 (en ik denk dat hij de naam van zijn overgroot vader krijgt ''Mark'') mijn eerste 2 op het hok en voor ik het wist waren de 2 zoon's van ''De SCHUWE'' er ook weer de 572 en de 115 ''Rickie O'' genoemd. Kijk deze 2 hebben het vorige week ook al laten zien en nu weer vlot er bij dus ik hoop dat dit een goed voorteken is voor de rest van dit seizoen maar het seizoen is nog lang, kan zo aankomende een drama worden dus Pa OPLETTEN!!!.

Nee kijk ik richt me op Dagfond dus dat ze nu goed komen is mooi maar hoop dat ze dit ook straks bij de dagfond laten zien, maar dat zal de tijd ons leren.

Wat wel opviel is dat de duiven wel even duidelijk lieten zien dat ze thuis waren,want haast om naar beneden te komen? nee niet echt, dit heeft zijn reden, of zo denk ik er over, de voer methode in de potjes waar mijn maatje Jisk uit Friesland had aan gegeven ze niet te krap te voeren en ik was het met hem eens en heb daar dan weer iets meer van gemaakt omdat ik dat een vervolg wou geven, dus extra draaien op 164 km is te begrijpen, maar goed het is ook de bedoeling dat ze niet leeg vliegen en zonder probleem thuis komen, kijk ik had ze om 18:30 volle bak gevoerd zoals eigenlijk altijd voor het inkorven ongeacht de afstand, het bevalt me goed hoor want dan toon ik ze een 30 min en dan lekker rustig pakken, ''normaal begin ik 18:15 maar moest late dienst draaien'' dus soms moet je effe er een draai aan geven, niet te moeilijk doen.

Nou goed genoeg geouwehoerd, effe de Uitslag graag!!!

Pv de Zuiderzeevliegers Emmeloord, 23 liefhebbers en 888 duiven in concours op Weert.

1/2/11 J.J Barendrecht even een vroege jan, van harte.
3/4/7/10/22/78/132/133/177/222/232/279 N v ADRICHEM
''tja 12 vd 13 in de punten, beste lezers het ging boven verwachting.
5 D Huizinga
6 P Romkes
8 N de Fouw
9 E.J Bos

Kijk dit gaat me niet elke week lukken maar voelt wel een keertje lekker.

laterssss en met beide beentjes op de grond blijven.
Terug naar overzicht