vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

26-06-2024

Jonathan red de eer..................

Waar Dennis laatst pakte, pakte Jonathan afgelopen weekend 1 op tijd waardoor hij de eer in de kleine uitslag van de club pakte, hij was 10 de in de club en ik was de lantaarn drager in de uitslag, kijk we hadden in totaal maar 5 mee op de Midfond in de volgende samen stelling Nick 2, Dennis 1, Jonathan 2, kijk de rest gaat op de Dagfond en op de Ochtend lossing Periueux, hier in tevens 3 stuks van mij ingekorft en 1 duivin van Jonathan, ik ben zeer benieuwd wat deze afstand gaat doen met mijn duifjes, kunnen ze dit? nou ik weet wel dat ik dit echt wel TOF vind qwa Afstand wel zeer interessant, een 900 km in een dag lijkt me super.

Maar goed er is hitte op komst en ben dan ook zeer benieuwd wat dit voor effect heeft op mijn duiven in de Race dit weekend, tevens moet ik tussendoor werken en moeten mijn vrouw en kids het met een scherp oog in de gaten houden want de koeien kunnen niet wachten dat is nou eenmaal een terug komt ritueel.

Maar goed verder loopt alles goed hier en ben ik na de Midfond alsnog wel te vrede over de duiven en hoe ze het doen, ook de jongen gaan de goede kant op, had verduisterd maar ze bleven maar ziek worden, dan kotsen dan ogen dan... geen idee ach ja heb het spulletje een tijdje terug er al af gegooid en ik zie ze met sprongen vooruit gaan gelukkig, Goed verduisteren is een kunst en dat ga ik dus niet weer doen omdat het hier gewoon weg niet past, dan maar iets langzamer op de jongen duiven vluchten, dit geeft mij veel minder gedoe en kan ik de duifjes doen wanneer het mij uit komt, dit ook omdat ik zo onregelmatig als de pest ben en mijn kinderen de zelfde eigenschap hebben is dat gewoon weg geen succes voor hier. Nadeel nu is dat ze gooien als gekken, sommige wel 2 pennen per vleugel? dats gek lijkt me, nog nooit gezien maar het zijn er maar 2 die dat doen gelukkig maar goed de rest waren kalkoenen geworden bijna alleen trekt dat nu weer mooi aan.

Nou goed het is warm dus we doen vandaag niks? of toch wel, nou ben in alle vroegte vertrokken om de jongen voor de 2de keer af te richten op 25 km van huis, de eerste keer was 3 km en nu dus een mooie sprong, nou in 3 groepen gelost, wat het leuke was was dat de 1ste groep 10 stuks vrij vlot uit beeld wel richting zwolle dus niet juist vertrokken maar goed een leer proces, de 2de groep 10 min later er achter aan en deze 2 groepen kwamen te gelijk thuis, dat maakt het zo leuk want dat verwacht je op dat moment van lossen niet, maar dan de 3de groep of wel de gekleurde bobo's, tja jeugd heeft nou eenmaal kleur, ik ben er niet van mits ze hard komen uiteraard, nou ik kan u vertellen er zijn er 2 vd 8 uit die groep nu (12:25) thuis en dan te bedenken dat ze om 8:30 gelost waren, ach ze hebben nog effe alleen de hitte zal hun wel aanpakken, we gaan zien waar het schip strand, ga nu effe weg dus

laterssssssssssssssss.Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''