vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

''Mijn Verhaal'' 


Nieuws


Terug naar overzicht

29-01-2022

Beetje raar verloop met de leg!!!

Nou daar zijn we weer even, heeft even geduurd maar goed soms is het niet anders, kijk ben bezig geweest met van alles en nog wat en had de duiven even op een laag pitje staan.

Thuis gaat het redelijk in 2 opzichten, gezin heeft corona op mij zelf na, dus ik fiets er weer tussen door voorlopig, de rest van het gezin voelt zich aardig goed hoor maar de jongste had wel wat meer last aangezien hij bronchitis heeft was hij toch best wel benauwd, vrouwtje (3x Spuit gehad) geen geur en smaak en de oudste is gewoon fit verder zegt hij? en toch alle 3 zuiver positief getest, dus ja zo kan het ook he, nou het zal raar klinken maar geef mij het ook maar even in een lichte vorm, tuurlijk zijn er gevallen bij dat gun je niemand maar het is wat het is helaas in sommige gevallen.

Nou goed genoeg over het virus gepraat, de duiven hoe gaat het daar mee? nou kwekers gaan goed hoor, heb alleen de doffer van M v Panhuis even er uit gehaald die kon zijn plek niet vinden dus maar even uitgeleend aan L v Benthem omdat hij een doffer te kort kwam dus kan hij daar eerst een ronden groot brengen en dan hoop ik dat hij wat meer op zijn gemak komt als hij terug komt, we gaan het zien. Duiven thuis gaat het raar? want heb 6 vd 12 op eitjes en er zelfs al jongen die uit komen en heb 6 koppels die maar zitten te zitten in hun schaal zo krom als een banaan maar geen ei niks noppes nada, ik snap er niks van, mest laten onderzoeken maar ook daar uit niks raars te vinden, of heeft het nog met de para van vorig jaar te maken ?? uuu nee denk het niet 5 vd 6 zijn jaarlingen en 1 oude waarvan ik weet dat die altijd traag is, ja wat nu? ik weet het niet ik geef ze nog 4 dagen en dan hebben ze pech dan haal ik de duiven die geen eitjes hebben uit elkaar, dan maar geen jongen bij enkele vliegers, meer jongen uit de kwekers dan maar ook geen probleem want daar gaat het als een trein.

Maar goed ik hou nog hoop hoor ben niet gauw van slag, ''soms komt het zoals het komt''.

Verder ga ik nog wat kleine aanpassingen doen aan het hok en dan ben ik klaar voor 2022, 12 weduwdoffers wordt het en 2 voor de natour hoe het nu lijkt, ''Red Gaint'' gaat straks naar het kweekhok om de andere kittel doffer te vervangen, ik ben geen ven van hem maar mijn maat uit Friesland J Bouma wel dus dan komt hij daar op het kweekhok ''Alle Wille'' aangezien de stamboom super is wilt hij hem graag nog wel uit proberen en ik geef hem geen ongelijk.

Nou we gaan het mee maken. (klik op de link voor de foto)

laterssssssssssss

 20220114_135820.jpg


Terug naar overzicht