vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

22-06-2022

Weekendje over.......

Afgelopen weekend niet mee gedaan, waarom niet? daar kan ik kort over zijn, ze waren niet fit, enkele duiven hebben 3 dagen lang lopen kotsen na het voeren, iets wat ik bij oude duiven zelden zie, dus wat het was geen idee maar heb een vermoeden dat deze het platte dak van de buurman hebben opgezocht en zich vol hebben getankt met rotzooi wat van het tere dak los gekomen is.

Maar goed ander zijds kwam het ook goed uit want moest zelf een dag opname hebben in het ziekenhuis om een oud litteken te laten verwijderen wat opspeelde dus was vanaf woensdag brak, zwak, ziek en misselijk, of wel een ''echte man ik ging bijna dood.''

Maar nadat ik het ternauwernood heb overleeft gaat het leven door en heb ik met aandacht naar de meldlijst gekeken op de Blauwband, waar de overnacht was verplaatst naar een plekje dichterbij was het wel een super uitslag voor onze clubleden in die discipline, vanaf Libourne was het voor Comb Huigens-vd Molen weer een fantastische uitslag met 2 bom vroege op de klep, 1 ste (1ste Sector 4 ) en 3de TXT en tevens op de huid gezeten door Coen Brugman met een 4de en 8ste op TXT was onze club goed vertegenwoordigt, ""MANNEN ALLE VAN HARTE""

Tja dat was wel een super begin van de zaterdag ochtend en daarna kwam de Midfond en tja waar E.J. Bos het even de afgelopen vlucht ietsje minder deed en echt ietsje hoor, want want 2de ipv 1ste is een klein verschil, was het nu weer raak voor Jan, jan van harte met deze vroege en tevens een 11 in de Afdeling 11 dus net geen TXT of internet vermelding te pakken, BRUGGETJE...nu vind ik persoonlijk dat als je bij de 1ste 10 van de afdeling zit ongeacht de Afstand het een super prestatie is en nu valt mij soms op dat mensen zeggen, tja maar dat is geen NPO vlucht of dit of dat? nou ik vindt als je 1ste 10 op een vlucht van 100km vliegt of van 1200 km beide het zelfde, de duif moet het doen en dat is gewoon respect, niet zeggen van ach het is een kort stukje dus stelt niks voor de vluchten boven 600km is respect voor de duif die iets neer zet? nee dat slaat op stront vindt ik, 1200 km tegen 900 duiven 1ste of 1ste op 100km tegen 20.000 duiven beide is een super prestatie. '''LAAT ELKAAR IN HUN WAARDEN''

Kijk waarom ik effe over ging naar dit onderwerp is omdat ik wel eens van deze geluiden opvang en dat is het enige wat mij stoort in onze hobby, de GUN FACTOR is bij heel veel liefhebbers te laag, IK SNAP DAT NIET!!!

Usain Bolt ex-wereld kampioen 100m 200m is een unieke prestatie maar die ga je ook niet op de Marathon zetten tegen Haile Gebrselassie die 5x wereld kampioen was, maar andersom ook niet toch? geheid dat ze het niet winnen van elkaar.

Dus mijn bedoeling van deze vergelijking is dat we elkaar nodig benne en elkaar wat ''MOETEN GUNNEN''
( EGO TRIPPERS ZAT IN DE WERELD , alle Poetin )

Maar goed nu gaan we weer positief door en gaan we naar aankomend weekend, Dagfond en Vitesse, nu ga ik het zien hoe ze er voor staan, afgelopen maandag moest ik in Wezep zijn met wat jonge duiven voor een check bij Nanne, nu zoek ik deze beste man zo weinig mogelijk op hoor maar vond de jongen niet goed dus wou even wat uitsluiten dus Ornie was de oorzaak, dus effe een kuurtje en dan moet het goed komen, ik was er toch dus de ouwe ook mee en los gelaten rond Wezep, 30km training in no time thuis op 1 doffer na die was 30 min langer onderweg, dus die gaat nu niet mee op de Dagfond nadat hij was opgehaald door Coen vorige week, effe Venlo voor er in te komen.

Verder ogen ze goed dus ben benieuwd zaterdag, regen voorspeld en dat vind ik fijn, men moet er wel voor werken. We gaan het zien heren en dames.

laterssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''