vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Systeem en Selectie wijzen.

Het systeem:


Na paar jaar wat te hebben gewisseld van systemen zoals nest spel , dubbel weduwschap en weduwschap met duivinnen ga ik het nu anders aanpakken en dat is als volgt. Het systeem wat ik de komende jaren ga spelen is weduwschap met doffers, dit is nu veranderd doordat mijn beide zonen 16 en 13 jaar, ook met de duiven bezig gaan en gaan we weer over op Dubbel weduwschap waarvan 50%  weduwduivinnen  mee gaan en 50 % thuis blijven. Verder is mijn systeem vrij makkelijk opgezet. De keuze om nu dit te doen is omdat mijn zoon Dennis heeft laten zien het in zijn vingers te hebben met duivinnen waardoor er een klein groepje selectief onder de hoeden van Dennis komt, dit moet een boost geven op de hokken van ''vanadrichempigeons''.


Dat is als volgt :


De doffers trainen per keer een 35 a 60 min per dag in de middag of avond uren maar net hoe het uit komt met mijn werk, vaak voor de Dagfond 2x daags om de inhoud wat te verhogen, verder voer ik de duiven in de zomer maanden 2 maal daags net na de training en vlak voor het schemer, om de voer opname optimaal te houden en niet tegen duiven op te lopen die te vroeg binnen willen lopen tijdens de training van de volgende dag. De duivinnen worden na schooltijd gelost door Dennis en jong straks door jonathan.


Doffers :


Het voer, wat ik voer in het vlieg seizoen is van Egberts-Theunis Championmix en de NPO Mix, al dit meng ik zelf per dag op gevoel naar waarden en samenstelling en later in de week wat snoepzaad/pinda's en de hele week door na behoefte een mineralen mix. Het drink water doe ik 1 maal bij thuis komst elektrolyt voor het herstel er in, rest van de week zit er niks in het water, op een teentje knoflook na. Tevens voer ik de doffers in de voerbak maar in het vliegseizoen heb ik  op advies van vriend J Bouma beslist dat we ze in het vliegseizoen extra portie met de juiste afstemming aan voer en vetrijkvoer in de bak er bij geven, dit voor de perfecte  opname per vlucht / vlucht soort te creëren , voor vit/mid/dag om zo het uiterste er in en uit te krijgen. 


Jongen :


Krijgen het goedkoopste vliegvoer van Paloma met zuivering en grit uit de emmer van Vogro Allround mix en alleen water met 0,0 iets er in puur natuur(evt teentje Knoflook) en zo simpel mogelijk omdat ik niet hoef te presteren op de jonge duiven vluchten maar de sterkste over wil houden ivm weerstand tegen ziektes en virussen.


Duivinnen :


De weduwduivinnen krijgen het zelfde als de doffer om zo alles duidelijk te houden op 1 erf.

Dus alles zo gemakkelijk mogelijk voor je zelf houden lijkt voor mij het beste te werken i.v.b.m mijn gezin en werk.


Selectie Wijzen:


Selectie wordt al in het nest gedaan, niet goed opkomen is weg wezen, hoe zonde het ook is soms, verder bij het afzetten kijk ik of jonge slim zijn en eten en drinken makkelijk vinden, is dit niet zo dan zijn ook deze niet meer welkom, ook nadat de jongen trainen en er 1 is die niet mee wilt trainen gaan er uit, ik wil 100% zekerheid in fitheid en alertheid, als laats uiteraard de MAND. Ook krijg ik van mijn Duiven vriend J Bouma een aantal zeer streng geselecteerde duiven van zijn kweekhok ''Alle Wille''.   (je raad het al typisch Fries)