vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Stamopbouw.

De stamopbouw:

Ik ben begonnen met duiven van Ben Werink uit Emmeloord. Deze man had overnachtduiven, en het leek mij wel wat om dat spel te gaan spelen. Ook omdat Ben degene was die mij als eerste duiven aanbood. Na  3 jaar te hebben gevlogen met deze duiven, waaronder ook al duiven uit Bant er bij in waren gezet van destijds Comb Huizinga/Huigens, presteerde geen een duif het om op de uitslagen te komen. Jammer, maar de aanhouder wint! Toen ben ik eens goed gaan nadenken over wat ik moest gaan doen; programma of overnachtspel. Huizinga had mij voorgesteld, al een tijdje terug, dat hij wel duiven wilde kweken om er een jaar erna jongen uit te halen. De duivenstam was daardoor gevormd, na nog één kweek doffer (04-196) te hebben gekregen van Huizinga was het stel compleet. Stamduiven van mijn hok zijn de doffer 04-1430196 van Huizinga uit Bant (uit de lijn van ''Felle Stier'' J Bastiaansen x ''Tom'' Ludo en Marcel Neefs uit Belgie.) en de duivin 09-1711809 als laat jong gekregen uit de lijn van Huizinga.                                                                                                                                                            

Deze beide duiven zaten ongeveer 65 % in mijn eigen duiven met name de 04-196, dat was een topper qua karakter en uitstraling, die duif heeft voor mij veel betekend. De laatste jaren haalde ik bij menig liefhebber uit de vereniging duiven, om hier en daar wat door te kruisen en met voor mij persoonlijk een succes, met een duivin van U. Lemstra uit Ens uit de lijn van Delbar; de 10-1151693. Deze duivin te hebben gekruist met de 04-196 was een succesje voor mij want daar kwam de 12-1116097 v uit, ''de MUG'' genoemd. Zij is klein van bouw maar o zo sterk.

Uitslagen vereniging: van ''de MUG 097 2012 : ST Quentin 2 / 295 duiven in afd friesland''96  was ze 197 / 12169 duiven

2013 : Menen 5 / 528 duiven

2014 : Sezanne 21 / 273              

Sens 35 / 168 duiven

Gien 45 / 139 duiven

Quievrain 60 / 214 duiven


Nu ben ik in  2015 bij meerdere goede liefhebbers geweest voor duiven en puur uit interesse om te kijken hoe een ander het doet en of te kijken of ik er wat mee kan wat er in mijn visie past. Met dank aan liefhebber als T Pander,A Dunnik,H Marsman etc etc(2015), want ja het zijn er wat maar goed ieder bedankt. Nu heb ik meerder duiven aangeschaft voor de toekomst om te kijken of ik de lijn die met 50% gestegen is qua uitslagen en eind stand in de vereniging kan door trekken naar een 90 of wel 100% want dat is wel wat ik wil, alleen ist nooit zeker of je het haalt en dat heeft met meerder dingen te maken, maar goed dat weet ieder voor zich het beste. 2017 Was het jaar van grote pech want kreeg de duiven niet op de rit en op de 1ste dagfond was het balen 6 vd 12 weg dus hok was uit een getrokken waardoor ik ze helemaal niet meer op rit kon krijgen. Maar goed er zijn ook goede berichten van jonge duiven bij andere liefhebbers die hier weg komen,dus mooi werk. Verder hebben we het hok verbouwd en moet 2018 nu het jaar worden om mijn vruchten te plukken dus we gaan er voor, maar goed 2018 was een redelijk jaar maar niet het gene wat ik verwachte dus is de bedoeling als den ieder een nog beter jaar te draaien in 2019. 


''2019 niet mijn jaar Kort maar Krachtig'' waarom ?


​Conclusie van het mindere presteren afgelopen 2 jaar 18/19 is hoogst waarschijnlijk het verbouwen van het hok van een recht hok naar een hoek hok, sinds die tijd krijg ik de zelfde soort duiven niet op de gang als de stijgende lijn van 2016, nu gaat het dak er af en wordt er aan de verluchting en licht inlaat gewerkt, hoop dat dit mij in 2020 de juiste richting brengt en het er wel uit komt bij mijn duiven. 2020 was idd een beter ja, nadat ik het dak van punt naar plat had gemaakt kon je merken dat de duiven en het milieu in het hok er goed op reageerde, hoe merkten ik dat? nou de duiven konden goed mee komen en bleven fit.

Kijk 2020 toch 4de On en 3de Aan gewezen geworden achter de grote heren C Brugman/ D Huizinga en P Romkes, kijk deze heren zijn in Afdeling's niveau niet de minste onder ons, dus hebben wij een sterke club als ik daar eerlijk over ben.


Nu staat 2021 voor de deur en is hier de focus de volle 100% op Dagfond en dus geen overnachter meer over? waarom ?? ja keuze maken he en gewoon weg dat ik Zaterdag (zondag 1x in de 2 weken )de dag is dat ik uit kan slapen rest van de dagen is vaak 4:15 er uit dus ja dan is 2 daagjes bij slapen wel een must. ''ik moet immers ook aan me zelf denken.''

Nieuw HOOFD lijn 2020/21/22/23 op het vlieghok:

Mijn Lijn voor de Komende jaren is een Mix van M Staffeleu  x  H Eenkhoorn  X C Brugman x  Co Sterrenburgx x L v Benthem x  J Bouma  x A.J. Kok  (BS lijn), dit zijn de duiven voor de ideale Dagfond lijn te krijgen, hoop ik uiteraard. 


2021:

''De Schuwe'' die is nu eind 2021 vertrokken naar het kweekhok samen met ''Jackpot'' ,deze 2 doffers moeten de start worden van mijn nieuwe generatie die het moeten gaan doen met hier en daar bloedlijnen van verschillende goede lijnen er bij in te kruisen. Beide heren hadden best nog door gekund, maar ze hebben mij genoeg gegeven en tuurlijk nooit een 1ste prijs maar ze waren/zijn er altijd en nooit te laat altijd bij mijn eerste 5 duiven op het hok (tuurlijk wel eens een keer niet maar dat kan) op de Dagfond, dit is het spel wat ik speel dus ga ik met deze heren voor de toekomst de strijd aan. 

Jackpot is uit 2017 en heeft enkele duivinnen hier op het hok maar helaas nog niet doffers over gehouden, maar ik weet zeker dat er goede uit moeten komen, maar ''de Schuwe'' daarin tegen heeft al wat bewezen als toekomstig kweker, 1 zoon 2019, 1 zoon 2020 en 3 zonen 2021 zitten hier op het hok en deze laten zich van de goede kant zien dus wie weet wat 2022 gaat brengen met deze 2 EX- Topvliegers

in hun nieuwe Rol als Kweker.

2023 staat voor de deur dus we gaan het zien, koppelen zal rond eind feb/ begin Maart zijn.


17-796 ''Jackpot''               (oude vlieg duif) Mijn Beste Allround    Doffer lijn J Rimmelzwaan / M Staffeleu / D Huizinga, deze doffer heb ik terug gehaald naar het vlieghok omdat hij niet kon aarden op het kweekhok, na een weekje thuis te zijn is hij naar buiten gegaan maar is hij met de Noorder ZON vertrokken Helaas, hoop dat hij nog wordt opgevangen en zo niet vrees ik het ergste, maar de na kweek van deze doffer geeft veel hoop voor de Toekomst.


Dit moeten immers mijn NIEUWE STAMDOFFER worden.