vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

21-09-2022

Eindelijk weer tijd en zin.

Zo dat is effe geleden, mijn excuus daar voor maar was er effe klaar mee, gezeur aan je hoofd omdat het seizoen net iets te lang duurt en tja je bent de Voorzitter dus krijg je alles op je bordje, daarom effe tijdelijk rust gepakt en van de radar af, dit doe ik puur voor me zelf omdat ik mijn grenzen ken en ik daar liever niet over heen ga.

Maar goed in iedere club en op iedere sport is er wel wat dus geef het te tijd en dan gaan we weer verder, het leven blijft niet stil staan, die gaat immers ook gewoon door.

Nou goed, hoe is het hier?? nou mag wel zeggen oke, ben tevreden met het seizoen die we hebben gespeeld, heb nou wat opgeruimd en een mooie groep van 18 weduwnaars over, had wel enig verandering in het hok omdat zoon lief een aparte afdeling wou voor zich zelf met daarin 4 broedbakken dus had zonder te overleggen gewoon een rij uit mijn afdeling GESLOOPT!! jeugd van tegenwoordig ''haha'' het is immers een mini versie van me zelf.

Maar goed had 16 bak en had na inmiddels 10 duiven die ik heb geruimd nog 2 bakken te kort of 2 duiven te veel? zeg het maar. Maar het oude 1 bij 1 bij 1 hokje van dennis is opvang hokje geworden waardoor de 2 kleine broedhokjes vrij kwamen dus deze maar in het hok geplaatst, immers wel gezellig.
Wat betreft de duivinnen ook een selectie door gevoerd en ook daar zijn er 6 vertrokken en ben nog niet klaar, maar begint de goede kant op te gaan.

Verder wil ik terug naar 4 kweek koppels 6 is te veel, dus ga de balans op maken en dan moeten er harde keuzes gemaakt worden.

Heb ''Red Gaint'' uit de lijn van Troost-v Panhuis aan Jeugd lid Daan gegeven, deze jonge help ik waar nodig, om zo een mooi duiven bestand op te zetten, hij heeft deze doffer gekregen van mij om volgend jaar wat moois uit te halen, Daan tot gauw dan gaan we het laatste aan je hok veranderen en dan hoop ik dat volgend jaar jou jaar wordt als alles uiteraard Fit blijft.

Kweek duivin ''Ilona'' haal ik naar huis en ga ik kortwieken omdat ik die graag op ''Mark'' wil hebben omdat ik denk dat die 2 wel bij elkaar passen, verder moet ik nog effe kijken wat ik ga doen maar heb nog effe de tijd.
Verder was het het jaar van ''Villa'' deze kweker heeft dit jaar de meeste jongen op het hok zitten dus dat is top, de ''Schuwe'' heeft er ook wel 2 of 3 dacht ik uit mijn hoofd, ''Jackpot'' valt tegen, zo uit mijn hoofd 0 dus dat wordt een nieuwe combi zoeken voor hem, het is niet gezegd dat hij een goede kweker is maar soms wil de combi niet pakken en moet je wachten op het jaar er op, nu is het hier wel zo dat ik 2 a 3 jaar de tijd heb met een doffer en duivin op het kweekhok vaak mits ''mijn Gevoel'' anders zegt want daar luister ik het meesten naar. We gaan het zien.

Verder is alles in rustig vaar water en ben ik wat dingen aan het veranderen in het hok omdat Dennis dus ook een afdeling heeft gecreëerd in mijn hok is mijn jonge duivenafdeling de helft bijna kleiner geworden en ben ik het duivinnen verblijf weer wat groter aan het maken omdat er dus een rij bij de doffers weer over is, zodoende kon ik de wand weer opschuiven, ook ivm de verluchting in die afdeling, was niet super, ruiken moet het niet en dat deed het wel, nu vlieg ik niet met duivinnen maar mag het wel aangenaam zijn toch? het is immers de brandstof voor de Doffers.

Nou genoeg getypt, laterssssssssssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''