vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

29-09-2022

Rui en Selectie..

Zo het natte weer even om geruild voor wat zonnestraaltjes de afgelopen 2 dagen, kijk na regen komt zonneschijn en na de zon komt regen en dat is een gegeven..... zo ook bij het natuurlijke proces van onze gevleugelde vrienden de Postduif.

Hier schiet het al mooi op met de rui, menig duif is er al bijna door en begint alweer de mooie vorm te krijgen en de uitstraling van een duif en geen kale kalkoen. Wat ik zo belangrijk vindt aan deze periode is dat men de juiste vitamine en mineralen krijgen om de rui tot een super eind te laten komen met resultaat dat ze er 100% weer goed voor staan voor volgend jaar maar de tijd vliegt. Kijk een goede rui is het begin van je nieuwe vliegseizoen, dit moeten we niet vergeten, als je hier al wat laat liggen dan zit je straks op de wedstrijden waar je wil schitteren net er iets te ver achter omdat je denkt ''het komt wel die rui'' maar net als kleine kinderen '' zonder goede voeding geen goede groei'' nou bij het verenkleed precies het zelfde.
Maar hier zit ik er boven op ''dat is ook niet goed weeg immers 93kg'' ,althans qua voeding en menig mineraal of vitamine en kalk, denk dat dit de 3 belangrijkste zijn voor een goed verenkleed te ontwikkelen.

En dan selectie, blijft lastig uiteraard, maar goed heb nog wat jonge liggen bij de kwekers omdat ik daar ga door selecteren en dan wat nazaten heb zitten voor de toekomst.
Ook de vlieg ploeg is al rond 18 weduwnaars met voor hun een 18 duivinnen die zullen aanlopen met hen, de rest.... tja we kunnen niet alles houden.

Hoe gaat het verder hier? nou wel lekker hoor, trainen om de dag vaak een uurtje, maar goed dat komt omdat ze in orde zijn op dit moment, dus klagen zal ik niet doen.

nou latersss
Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''