vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

03-10-2022

18 weduwnaars en verversing bij de duivinnen.

Zo de Rui zet behoorlijk door, kale koppen en geen dek veertje blijft er op, alles wordt er af gegooid, kijk dat vindt ik persoonlijk een goed teken dat ze veel dek gooien.
Kijk als er oud dek blijft zitten, zit dat in het voorjaar in de weg en moeten ze aan de bak om dat er uit te krijgen, wat dan weer onnodige Energie kost, en dit is dan gelijk een achterstand in je start van het seizoen of althans als je gelijk de eerste vluchten er wilt staan uiteraard, kijk ik niet, ik pas na de eerste Midfond aankomend jaar, ik ga er naar streven om aankomend jaar laat te koppelen en de eerste vluchten op nest af te werken zodat ik de doffers nog later in het gareel kan zetten om de Dagfond als een gek te gaan knallen, ach kijk het zit in mijn hoofd nu en ik heb er ook lang over na gedacht, Kijk het is me niet bevallen zo vroeg te koppelen ongeacht ik wel een mooie groep jongen over heb gehouden hoor, stuk of 12 jaarlingen zo uit mijn hoofd, daarom een koppel van 18 weduwnaars, maar goed dat had ik misschien ook wel met latere jongen gehad, dat zien we aankomend jaar wel weer.

En dan de duivinnen, tja je moet soms wat vers bloed of beter gezegd jong bloed toe voegen, nu is het zo dat ik uit enkele ouwere vliegers een jong haal volgend jaar, de rest krijgt van de kwekers de eitjes is de bedoeling. Maar jong vers bloed op het hok zijn wel duivinnen die door mijn eigen strenge selectie beleid moeten komen, nu hoor ik uw denken, wat moet of mag dat dan wel zijn? '' je bent immers maar een middelmatige speler''?? kijk dat klopt hoor en dat steek ik ook niet onder stoelen of banken hoor maar schaam me ook niet voor me zelf. Maar oke, jonge duivinnen moeten kwa bouw subliem zijn om te blijven of ''en dit gaat vaak samen'' een super uitdrukking hebben in het totaal plaatje en een oogje waar je U tegen zegt. En niet te vergeten het Karakter!!

Mijn jonge duivinnen worden vrij jong al uit geselecteerd op Bouw ,Fitheid, vitaliteit en uitdrukking, nu blijkt het zo te zijn dat ik elk jaar de jonge duivinnen selecteer van de ouwere vliegdoffers die het goed doen en van de goed gekoppelde koppels van het kweekhok dat het dat jaar pakte.

Verder zorg ik bijna altijd dat ik alle jonge die ik verkoop of weg geeft duivinnen zijn en hoop dan goede berichten te ontvangen van menig liefhebber voor back-up om op verder te gaan.

Maar goed het gaat zoals het gaat en dat is het mooie aan deze hobby/sport, iedereen is de Beste op zijn manier.

Nou was me weer, laterssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''