vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

26-11-2022

Volop bezig................

Duiven.... tja hoe is het er mee? nou wel goed hoor, trainen best nu met 1x op een dag voeren dus heb niks te klagen, ik heb de duiven al gescheiden zitten en heb de kweekduivinnen ook al huiswaarts gehaald, waardoor de rui mooi is door gezet en het grootste deel al strak de winter in gaat.
Dus duifjes, Check

En dan ben ik thuis bezig met het huis, een nokverleging/verhoging met dakkapel er op dus alle bedrading van 60 jaar geleden vervangen en nu tijd om af te timmeren, daarom ook dat ik met alles achter loop, type maar ook voor Jaap Mazee de kas overzicht van de Jaarlingen keuring 2022? pff maar het komt hoop ik op tijd Jaap? mijn Excuus!!

Nu je het zegt Jaarlingen keuring, afgelopen Donderdag mee geweest met mijn vriendje Coen Brugman naar Staphorst om daar een avond bij te wonen die door Coen geleid werd wat betreft de beoordeling, na de tijd uiteraard effe lekker gepilst en na gepraat over de Duiven, zat mooi spul bij en wat een club hebben ze daar nog, jeugd in overvloed, dat zie je niet overal? helaas!!!

En verder was Co Sterrenburg hier nog geweest met vrouw lief, deze beste man heeft mij een vervanger gebracht voor ''Sterre'' deze duivin legde wel maar had 6 a 8 eitjes nodig om bevruchte eitjes te krijgen (geen succes helaas), maar Co is Co niet of hij heeft voor mij een vervanger, nu heb ik deze duivin ''Sisi'' genoemd omdat deze uit een TOP \Doffer van Co komt ''Sinisterra'' (nu ben ik niet zo van F...oord, maar goed soms moet je gewoon effe slikken, maar je moet het maar zien als Berghuis naar Ajax) Deze doffer heeft geweldig gespeeld en dat zie je ook in de stamboom terug ( zie kopje Kwekers) maar ook deze duivin heeft zich al bewezen met een 1ste prijs dus het ziet er zeer goed uit, Co Bedankt en super dat Jullie even aangekomen zijn voor een Bakkie Koffie en Vis.

Veder nog de Vergadering van de Afdeling gehad, ''Fusie Afd 10 en 11 of Samenwerking Afd 10 en 11 is voor mij beide het zelfde maar andere kunnen er over vallen, of je nou wil of niet het komt er aan dus ik zou zeggen? schaf alvast wat 500 a 700 km duifjes aan, Maar..... er is altijd een maar, eerlijk spel zal nooit lukken maar in regio of samenspel gebied moet het gewoon goed geregeld zijn voor de mensen met de korte afstand duifjes want SPELVREUDE is het ALLE ALLE Belangerijkste, de Grote in de Sport moet dan ook kijken naar het Grote plaatje en de Hobby mensen naar hun Hobby en geniet vooral van het thuis komen, immers de rest is bij zaak maar is wel altijd meegenomen als het wel goed gaat uiteraard.

''We moeten het niet moeilijker maken dan nodig is''

Nou we gaan het zien komend jaar en hoop gewoon dat iedereen eerst hun Club op 1 zet en de rest volgt dan vanzelf, Oja en dan nog 1 klein dingetje wat voor sommige mensen (begrijpelijk) moeilijk is en of zal zijn is dat Clubs kleiner worden en moeten stoppen en alles proberen te rekken voor een enkel lid die anders stopt, respect daar voor maar moch het toch in je macht liggen om duifjes desnoods mee te nemen nog 2 a 4 jaar als liefhebbers onder mekaar? waarrom niet? Ik persoonlijk zou dat doen maar U weet!!!!
'' niks moet alles mag tot op zekere hoogte''

Nou genoeg getikt, latersssssssssssssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''