vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

06-01-2023

Bonnenverkopen.......Pv de Snelle vlucht, de Wilp en NIC Emmeloord

Ja Bonnen verkopen zat op dit moment, het maakt niet uit waar je kijkt, gps, duivenveilingen etc etc, maar waar ik met name kijk is Duiven.net , deze site vindt ik wel mooi overzichterlijk en staan er van lage tot hoge prijsklasse aan duiven te koop, is het nou via persoonlijke verkopingen van liefhebbers of is het wel via een Bonnenverkoop van een Duiven Club.

Zo ook de 2 die ik in mijn hoofd regel zette, kijk ''de Snelle Vlucht'' de Wilp is waar mijn Oom John lid is en had hij de vraag of ik een bonnetje wou schenken aan zijn club ''Hij moest het immers voor iemand aan mij vragen'' en ik zeg niet zomaar nee, kijk ik ben eerlijk en weet dat ik niet bij de beste liefhebbers in de afdeling hoor op mijn discipline de Dagfond maar mee komen doe ik wel en als ik dan kijk wat er boven me staat en met alle Respect hoor want ze doen er ook veel voor maar zijn er veel die al met pensioen zijn of een baan met mooie tijden heeft of in combi vliegt dus ja hier is dat anders, nu wil ik nog steeds niet zeggen als ik dat had dat ik dan nog harder ga met de duiven en de rest weg veeg, nee dat weet ik pas als ik die tijd ook krijg, maar goed ik heb jog gezin druk keeperstrainers leven er naast dus ja aandacht is beperkt in verhouding met de meeste voor me in het klassement, uiteraard op uitzonderingen daar gelaten. Kijk nu wil ik niet de wijs neus uit hangen en hoop ik dat ook niet te hebben op gewekt nu, maar ik schrijf wat ik zie of denk en probeer gewoon recht door zee te zijn.

Maar goed bon van ''de Wilp'' koop 23 staat op 25 euro, dit is geen super bedrag maar goed het moet de club en de liefhebber ook gegund worden, maar wat ik zie is dat ik 1 jong schenk en dat zijn er uiteraard 2, dus bij deze 2 jongen voor de bon bij Duiven.net de Snelle Vlucht, de Wilp.

En dan NIC EMMELOORD daar schenk ik 2 BONNEN, Koop 18 en Koop 19, zoals gewoonlijk schenk ik 2 jongen uit de vliegers 2023 (Koop 19 is dat.)

Maar Koop 18 stel ik even voor ( zie link hier onder voor wat foto's) de 401 is een laat jong uit ''Donny'' x ''Fat Allice'' en dit is het Kweekkoppel voor 2023 maar had na een samenkweek ''Fat Allice'' terug gekregen en had ik uit voorzorg de duivin van ''Donny'' er uit gehaald zodat dit koppel kon aanlopen voor het nieuwe seizoen. En toen dacht ik, oja ik moet nog een bon schenken dus dan ook maar gelijk uit pakken met Spul uit de Kwekers, ja toch!!

Nou goed zoals je ziet komt Donny bij M.A. van Panhuis weg, deze doffer komt uit een top lijntje van vd Bulck duiven met bloed van ''de Kittel'' er in, nu zie ik u denken?? korte afstand en jij richt je op Dagfond? leg uit?...... Tja soms geeft mijn gevoel een seintje en ik weet niet waar het weg komt maar dan wordt de drang van aanschaffen zo groot door ALLEEN de UITSTRALING van de duif dat ik wel door moet pakken, als dit de juiste aanpak is weten we over 1 a 2 jaar, maar goed het is zoals het is. Maar goed door met Moeders kant ''Fat Allice'' is een duif met een Gun Factor maar voor mij ook een .... tja hoe zeg ik dat.... Ik zie het als EER dat een liefhebber als C Panhuis mij de goede weg op wilt helpen met een goede duif, en tuurlijk ook hij kan niet in het kopje kijken maar zijn ervaring is niet van gisteren en daar bij is het uiteindelijk de combi Troost-v Panhuis, maar het was Cees zijn actie en daar wil ik hem via hier nogmaals voor bedanken, uiteraard Johan ook, maar goed even kort de ze duif (''Fat Allice'') komt ook uit de lijn ''de Kittel'' van vd Bulck duiven maar heeft zij zelf ook aardig gevlogen dus als ze dat vererft zal dat mooi zijn.

Dus de 401 is een Vd BULCK product met een beste lijn KITTEL bloed er in.
Het jong is stevig van bouw en vermoedelijk een Doffer.

Zie de foto's voor UW eerste Indruk!!

nou laterssssssssss

 223.jpg


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''