vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

12-02-2023

NIET 1 Maart, maar 12 FEB gekoppeld!!!!

Zo daar benne we weer, na 3 werkweek Ende achter elkaar heb ik weer de rust in mijn lichaam gevonden, kijk soms komt het zo uit en is de druk van werk soms niet te omzeilen, maar goed ik ben Nick niet of ik gooi me er 200% in, mijn werkgever laat gelukkig geregeld merken zeer content met mij te zijn dus dat zit wel snor.

Maar goed NIET 1 Maart maar nu 12 Februari gekoppeld, waarom? nou ik heb een liefhebber die enkele duiven van mij wel uit wil proberen en zodoende moest ik iets eerder ze koppelen om ze wel op tijd te leveren.

Maar goed ze waren ook niet te houden hoor, had al 2 duivinnetjes die elkander opzochten maar ook 2 Homo's !!!! die zag ik niet aan komen en ben daar niet zo van, met alle respect hoor, bij de mensheid respecteer ik ze wel hoor maar bij de duiven liever niet, dus maar gouw gekoppeld om hun gedachten bij hun rare gedrag weg te krijgen en met succes hoor, beide hebben ze een pittige dame tegen zich staan dus dat zit nu wel goed.

Ook bij de kwekers vandaag gekoppeld, ''Villa'' x ''Shantal'' is het koppel wat vecht als leeuwen, zij is er niet van gediend maar ''Villa'' gaat tot het gaatje, dus toch maar dat koppel los gezet en na een uurtje zag de wereld er alweer anders uit gelukkig. Nu probeer ik uiteraard de kwekers onder te leggen bij enkele vliegers om straks een fantastische groep jonge duiven te hebben met een 90 % doffer er in, hoe dan? ik selecteert bij geboorte na 4 a 6 dagen in doffer of duivin, dus gaan de duivinnen in de verkoop en gaan er enkele op een bonnetje weg, nu is het wel zo dat ik niet 100% zekerheid heb maar zit toch rond de 90% juiste keuze, dus ook dit jaar ga ik het weer zo doen.

Hoe lijkt het verder? nou enkele jonge doffers hebben iets gevreten denk ik, deze waren laatst met zijn 6jes wat later thuis? vreemd uiteraard maar nu ook niet 100% fit er bij zitten, dus als ze goed gekoppeld zijn en er liggen eitjes dan zal ik ze even een booster geven en dan ist uiteraard even afwachten maar ik denk dat ze er dan wel weer bij zijn. Zo niet dan moet ik ze wel laten onder zoeken.

Nou goed laat het er effe bij,, laterssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''