vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

08-03-2023

Drukte neemt de overhand.....

Zo zo dat is weer even geleden, ik kreeg al vragen of ik er tussen uit was geknepen (met een knipoog uiteraard) maar de drukte nam de overhand de laatste weken, kijk op het werk staan we nog met zijn 2tjes, ik en mijn werkgever maar dan loop ik op een gegeven moment tegen dingetjes aan zoals onderhoud wat uitgesteld moet worden of waar ik 2 handen extra bij mis, maar goed heb nu bijna de tijd ingehaald dus hoop dat ik weer in rustiger vaar water terecht kom, dit zou ook fijn zijn voor mijn duifjes, aangezien aandacht wel belangrijk is.

Nou ik had gekoppeld vroeger dan mijn planning en alles loopt op enkele dingetjes goed, min punt is dat ik bij veel mensen wel geholpen heb met marter proef maken en hier elke keer denk, komt wel, nou heb het geweten........ wel het geluk dat het geen Marter was maar een kat, dit kosten mij onrust en 1 duif in het hok, wel schrik je als je binnen komt en een halve duif ziet liggen uiteraard, heb gelijk een val gehaald die nog in de club stond en de halve duif er in gelegd want roof dieren komen altijd terug voor de rest, ook hier was het binnen 45 min raak.
Er zat een kat in van een blok huizen achter mij, ik kon zien dat hij nog oud bloed op zijn rug had zitten en zo wist ik dat ik de dader hier had, nou na een goede wasbeurt voor deze kat en een hond achter zijn staart aan hoop ik dat ik hem hier niet weer tref, want dan was het anders dan wassen ben ik bang, evt drogen!!!!

Nou goed dat was natuurlijk schrikken en heeft de kat geluk dat ik de mensen hun beestje wel terug heb gegund, heb de mensen wel even gemeld wat er was gebeurd en men begreep het wel.
Verder in het Kweekhok was ''de Schuwe'' in 1x vervelend en bedacht 2 hokken te nemen waardoor de eitjes van ''Red Stone'' x ''Ilona'' gesneuveld zijn helaas, nu de bak aan de andere kant geplaatst en hopen dat ze nu wel fatsoenlijk op eitjes kunnen blijven zitten, wat er ook was en dit vindt ik zelf zeer vervelend is dat het koppel ''Villa'' x ''Shantal'' niet op eitjes kwam terwijl zij echt wel neiging had tot leggen!!! en nu laatst had ik haar in 24 uur 2x vast gehad met een wereld van verschil, ze werd mager en uiteindelijk kwam er allemaal drek van achteren uit dus heb ik de harde keuze gemaakt om haar uit haar leiden te verlossen, wat is er gebeurd? tja dat is en blijft gokken maar ik denk dat er iets in het proces van eieren leggen is fout gegaan en zij op een of andere wijzen het ei niet te wereld kon brengen en dit haar haar leven heeft gekost, was dit te redden? geen idee mits ik optijd was geweest bij de dierenarts misschien maar goed kom niet elke dag bij de kwekers omdat ze niet thuis zijn maar elders. Dus 3 min puntjes tegen over 100% bevruchte eieren is nog te overzien want we kunnen het groter maken dan het is het loopt immers als een trein ongeacht de mindere verzorgen de afgelopen weken.

En dan ben ik ook nog even bij mijn maatje Jisk in Friesland geweest en met hem zijn kwekers na gelopen en zijn ringen even gegeven voor de kweek, na de tijd zijn we heerlijk uit eten geweest en een goed gesprek gehad, maatje het was weer gezellig.

En verder.......

De Beurs in Houten uiteraard, Helga ging niet mee die was geopereerd aan haar knie en ik ben geen invalide transport dus zij moest maar over slaan, verder had ik dennis mee en heb ik het jeugdlid uit Vaassen opgehaald maar wel in Apeldoorn dus moest wat om maar doe ik uit liefde, jeugd heeft de toekomst en ook zo Daan, kijk deze jonge man geniet ook van uitgaan'' we zijn allemaal jong geweest'' maar zorgt wel goed voor de duifjes en heeft ook een doel voor ogen en weet dat je dat niet half moet aan pakken, kijk Daan zorgt goed voor ze duiven, de eerste 2 jaar gingen wat moeizaam door kleine beginners foutjes maar dat is normaal, nu ziet alles er top uit en weet hij precies wat hij wilt dus dat komt goed let op mijn woorden.

Verder menig mens gesproken op de Beurs en nieuwe info opgedaan en wie weet ga ik er wat van gebruiken, we gaan het zien.

Nou ga nu naar mijn werk dus hoop gauw er weer een vlogje tegen aan te gooien, laterssssssssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''