vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

20-03-2023

Eerste aanwinsten 2023......

Zo daar zijn we weer, nou ik heb weer een drukke periode achter de rug en ziet het er naar uit dat het einde van de drukte over 2 weken er effe af is en voor je het weet zijn we aan het vliegen, ach kijk ik ben druk met werk en de vele dingen er om heen om andere te helpen, is het met een tuin, duivenhok of een huis leeg halen ik maak het wel soms een beetje te gek voor mij zelf.

Maar goed heb afgelopen vrijdag tussen de bedrijven door nog even tijd gezien om de 3 nieuwe aanwinsten op te halen aangezien ik zaterdag en zondag ook druk was. Het eerste jong komt uit Wapenveld bij W Schuurman & zonen, deze Combinatie heb ik eens wat uitgepluisd en zag dat ze op de Dagfond wel mooie uitslagen behalen en je moet soms gewoon effe een gokje wagen om van een ander hok waar je wel wat in ziet wat weg te halen, ik heb 1 mooi jong mee gekregen en had er best meer kunnen krijgen maar ze hadden eitjes gekocht en die waren onder gelegd dus hadden ze 1 koppel van hun zelf voor mij laten zitten, duivinnetje blijft daar want ik speel immers met doffers, het leuke is dat hun met duivinnen gaan spelen dus komt nog mooi uit zo ook.
Wel kan ik evt wat zomer jongen halen maar daar denk ik nog effe over na omdat ik eigenlijk geen natour speel normaal gesproken. Verder op de terug reis kwam ik toch langs Ens en kon ik de andere 2 ophalen bij Adriaan onze club genoot, net begonnen en vloog de dakpannen van het dak dus gelijk deze 2 maar uit proberen, stamboompje volgt wel een keer geen haast, eerst maar over blijven en dan kijken we verder, Adriaan ze zien er top uit.

Kijk we kunnen er niet in kijken maar hun bouw en uitstraling zegt vaak wel of ze boven of onder de streep eindigen, nou ik denk dat deze 3 wel boven de streep komen.

Verder gaat het goed, heb bijna alle eitjes nu uit, bij 1 koppel zat het jong vast en is het nu afwachten of de ander uit komt uit zich zelf, tevens 2 kapot door een gevecht maar goed was er op tijd bij zodat ik een ander eitje er onder kon leggen die nu ook uit gekomen is. Dus -3 nu maar dat is geen ramp al had ik de Inteelt Harry wel graag gezien.

Nou we gaan zien hoe ze op komen en dan kijken naar de bonnetjes, kijken of ik alles netjes kan leveren, een stuk of 7 in Nederland en 2 naar België dus we gaan het zien.

nou Latersssssssss

 Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-20 om 17.04.11.jpg


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''