vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

10-04-2023

Toekomstige topper !!!! en een eigen gevecht?

Zijn we weer effe, na een wat drukkere tijd met de duifjes en het zorgen dat alles in goeie banen wordt geleid voor de bonnen die er geschonken moeten worden heb ik de puzzel eindelijk in elkaar en kan alles over een week a 2 weken het hok weer verlaten, heb nu een select groepje van 9 eigen jonge duiven uit mijn kwekers en Beste vliegers zitten in het hok en deze wordt nog aangevuld met een 4 tal jongen uit mijn vlieghok en de jongen die nu in het kweekhok op komen, dit zijn er een ''effe tellen...'' een 7 tal hoe het nu lijkt, want 5 gaan vanuit het kweekhok nog weg naar 3 mensen, 2 x op een Bon en 1 voor een liefhebber die ik met dit jong hoop een impuls te geven voor de komende jaren, kijk we kunnen er niet in kijken maar ik heb mijn eigen wijzen om duiven te keuren en in te schatten op hun vermogen, nu ga ik niet zeggen dat ik het weet want ik ben geen Top liefhebber maar dit heeft denk ik ook enigszins met tijd te maken die je hebt, een enkele liefhebber met een druk programma kan boven aan mee draaien maar ik weet dat de lat dan wel nog hoger moet en nu ik iemand heb gevonden die mijn keuzes interessant vindt en deze de komende jaren eens wilt uit testen om te kijken of Hij daarmee nog betere resultaten kan krijgen is natuurlijk voor mij wel een eer en een kans om te zien of ik met mijn gevoel voor dieren ook idd de juiste is. Ook werd ik laatst gek scherend vernoemd naar de Beute van de Polder...... waarom? nou ik kijk bij ringen van de jongen al of het een doffer of duivin is en noteer ik dit ook direct om zo de duivinnen op bonnen weg te geven of evt te verkopen zodat ik straks voor een 90% aan jonge doffers heb zitten in het hok, het voordeel voor mij is dat ik dan weinig jongen hoef te houden en een select groepje van jonge doffers heb met naar mijn mening hoge kwaliteit, het voordeel dat de wederhelften naar een ander hok gaan en daar het gaan uit testen is voor mij een Win Win situatie mits ik feedback krijg uiteraard.

Tja iedereen doet het weer anders en ik ben deze lijn in gegaan en heb het gevoel als ik naar mijn uitslagen kijk ik steeds verder omhoog kom, niet snel maar wel snel genoeg naar mijn zin, dus we gaan zien of ik het juiste heb gedaan of niet, ik wil me niet in dekken maar ik heb in mijn jaarlingen op dit moment niet de volle 100% vertrouwen omdat ik zie dat enkele een pennetje is vergeten te ruien en dat zint mij niet zo? nu moet ik zeggen dat er 3 latere tussen zitten dus misschien is dat het en begin ik daar door te twijfelen? na ja de 2019/20 en 21 heb ik zoizo vertrouwen in al kwam ik er nu achter dat 1 doffer uit 2020 een gebroken pen had en heb ik deze maar even getrokken omdat hij er last van had. Maar goed we zullen het zien hoe het loopt.

Dit weekend gaat er 1 mee met de trainings vlucht omdat de rest nog jongen aan het azen zijn en ik wel goede en volle jonge wil afleveren aan de mensen die deze krijgen, plus had ik de laatste tijd het combi werk en prive behoorlijk op de kop liggen voor me zelf, ik kon mijn draai niet vinden in mijn nieuwe schema werk / privé waardoor ik wat prikkelbaarder werd en dat is vaak niet goed en heb ik aan de handrem getrokken voor me zelf, kijk overspannen zal ik niet raken want je bent er zelf bij maar geprikkeld .... tja dat kan zo gebeuren als je niet lekker in je vel zit, nu gaat na deze week het oude schema weer in en hoop ik mijn rust weer te vinden, ik kon het gewoon merken aan mijn duiven de laatste weken dat dit niet is wat het moest zijn, maar ook thuis zat ik niet lekker er in, dus we gaan het zien en houden het koppie er bij, uiteraard heb ik een schat van een vrouw die mij hier op het juiste moment,, ''het juiste zei'', kijk ook dat overkomt de beste wel eens, net duivensport, ook daar kan de beste een keer de weg kwijt zijn.

De nieuwe lichting ligt er nu dus met opgeheven hoofd er weer tegen aan, ''soms moet je de gaten ontwijken, om verder te kunnen''

nou laterssssssssss

 Afbeelding van WhatsApp op 2023-04-10 om 20.20.39.jpg


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''