vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

01-05-2023

Van Drama de ene week naar Top de andere Week.

Zo....... tja ik stond met me bek vol tanden, ik had deze niet zien aankomen om eerlijk te zijn? waarom dan.. vertel snel....., nou goed ik had vorige week een drama week en had 3 vd 13 in de punten in de club, dus dat was slecht, maar goed ik ben niet snel van slag maar wel soms lichtelijk onzeker als je dat overkomt en ga je twijfelen of er iets is onder de duiven, dus zondag de duiven in de hand gehad en kwam hier en daar een veer of bloedluisje tegen, dus dacht ik, die zal ik effe druppen met Koudijs (worm/Luis) en met 404 spray ze in gesprayd en ik moet zeggen, ik spray ze nat, zo nat dat ze de broedbak amper kunnen halen de eerste 30 min, nu is dit vorm drukkend zegt men vaak en zo dacht ik dat ook, maar vorm hebben ze niet als ze zo naar huis komen zou je denken? toch!!

Maar vanaf maandag was de strijd op het hok ineens hoog, heel gek vond ik dit wel omdat ze dat vaak doen in VORM!! ja en nu ben ik van slag, ik snap er niks van, nou goed gewoon door gaan hoe de week verloopt en dan gaan we het zien hoe ze er vrijdag voor staan toch, vrijdag moest ik late dienst draaien en was ik 1 van de laatste inkorvers die avond, waar ik normaal vroeg was omdat ik vrij was op vrijdag is het nu weer het oude programma en werk ik vrijdag avond weer dus ben ik wat later op de club.

Nou goed ik had zaterdag geen hoge verwachtingen en waren mijn ouders en buurman Lars ook te kijken hier, nu zagen we de eerste meldingen komen met G & J Bos uit Vollenhove en onze Clubgenoot A Doornewaard uit Ens en zag ik of dacht ik daar gaan we weer Ens is op dreef, dat was ook zo want weer kreeg Adriaan ze goed, vergeet niet dat deze man nu zijn 2de vliegjaar in gaat Respect Adriaan, maar waar ik nog nooit zo had gedraaid op de korte vluchten omdat ik volle bak geef en selecteer op Dagfond was dit wel een aparte dag, er kwam een duif aan ''eindelijk dacht ik '' want ik zag al genoeg meldingen op Blauw band dus zo er bij zitten maar niks bijzonders dacht ik, ik zou gaan melden maar er kwam er weer 1 thuis en voor ik weer wou melden was er weer 1, dus zat vlot op 4 dus dacht ooo gaat beter dan vorige week en mijn pa zij ''nou ga effe melden want denk dat je dichter bij zit dan je denkt'' en tot mijn verbazing stond ik 1ste gemeld en bleek ik wel vroeg te zitten, uiteraard was ik in 1x de Man, nou ja 2 sec hoor want ik blijf nuchter in dat opzicht.

24 ste tegen 18.000 duiven is wel weer een mooie uitslag uiteraard en de 2de zat ook nog bij de eerste 100 op plek 76, dus mijn weekend kon niet meer stuk.

U kunt uiteraard bij het kopje Doffers de 2 doffers wel opzoeken, 1ste was 22-434 en de 2de een laatje de 22-212.

Verder gaat het goed, wel zitten jongen effe in een moeilijke kinderfase maar dat lost zich wel weer op uit zich zelf,

1/5/7/12 etc in de club dus dat was lekker, Doornewaard was er uiteraard ook goed bij met een 2/3/8/11 gevolgd door E.J Bos en D Huizinga.

Op naar volgende week. latersssssssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''