vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

31-05-2023

Tegenvaller................

Zo daar ben ik weer effe, ik moest effe bij komen van het weekend, waarom? nou ik ben een beetje somber geworden omdat ik er in 1 klap 3 ben kwijt geraakt op de Dagfond, nu is dat het spelletje waar ik me op richt maar dat ik er dan 3 tegelijk kwijt raak is weer het andere uiterste van de 11 die mee waren, kijk ik weet donders goed dat als je ze Donderdag de mand in drukt je geen grip meer kunt hebben op het verloop, dit is duivensport en dat is soms keihard!!

Maar goed mij is altijd verteld de mand selecteert en dat is ook hier nu het geval alleen over het seizoen heen ben ik er al te veel kwijt, van de 13 waar ik mee starte, nog maar 8 over is een beetje te vindt ik, of heb het eigenlijk nog nooit zo extreem mee gemaakt bij de ouwe duiven hier, maar goed het kan ook zijn dat de lichting jaarlingen niet voldoet aan de eisen en gewoon weg de Kwaliteit niet hebben om mee te kunnen? wie zal het zeggen.

Maar oke, er was ook een licht puntje, de Ouwe garde was er uiteraard wel, niet op de tijd die ik had gehoopt maar toch nog aardig voorin,met een slecht percentage dat wel, 4 vd 11 maar in de punten in de club waren het op plek 3 ''Rickie O'' op 6 ''Meneertje Niks'' op 21 ''Rooie Jisk'' en op 32 ''de Schuwe 73''.
Ach ja het begin is er en nu door trekken toch?
In de club was D Huizinga 1 en P Romkes 2 en werd ik dit keer een keertje op de hielen gezeten door C Brugman op 4en zo was de hele top 10 ongeveer, Maar dan Het Fenomeen, of wel ik vindt dat hij het wel zeeeeer goed doet al is hij soms nog wat terughoudend, Adriaan Doornewaard was 1 en 3 in de Afdeling 11 op Weert, ECHT KLASSE kerel van harte en had onze club een goed weekend met op plek 4 in de Afdeling E.J. Bos en op plek 8 J.J. Barendrecht dus 4 duiven bij de 1 ste 10 tegen ruim 10.000 duiven, van harte Heren en ga zo door, zo houden we elkaar scherp.

Verder gaan de jongen hun enting krijgen en gaat er een nieuw beginnend lid mee om zijn duifjes ook te enten, hier in Emmeloord hebben we nu 4 nieuwe leden in korte tijd waarvan 3 jeugd leden en 1, 30 plusser dus dat ziet er weer goed uit, het is het vervangen van oudere leden die zijn gestopt of nog gaan stoppen in de toekomst, zo hoop je als club er toch een beetje bij te blijven.
Overal hoor ik de geluiden dat het minder gaat en ook dat moeten we gewoon onder ogen zien en zal het mij niks verbazen dat je over enkele jaren gewoon km moet maken om in te korven, ach zolang je er zelf maar schik in hebt moet je je niet te druk maken vindt ik.

We gaan het zien, we gaan krabben en op naar de volgende Dagfond.

latersssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''