vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

07-06-2023

rustig weekend en 2 vd 3 nog thuis Sourdun!!!

Zo voor mij hier was het een rustig weekend, althans ik had eindelijk weer een Werkweekend na 4 wekende vrij, de werkgever moest wat inhalen omdat ik veel voor hem had gewerkt dus is het weekend mooi om dat te gebruiken, maar goed dat was niet de reden dat ik ze niet mee had hoor, ik speel om de 14 daag nu ivm de Dagfond en dat doe ik al 3 jaar zo en dat bevalt me best, aangezien ik een jong gezin en bij tijds drukke periodes heb is dat wel beter te plannen.

Maar goed ik was er 3 vd 11 kwijt op Sourdun en dat is te veel, reden???
geen flauw idee, wel zag ik dat ze niet 100% fit er bij zaten dus even goed Observeren en dit zij Jisk een duiven maatje uit Friesland ook al, want soms moet je gewoon iets langer bij de duiven zijn om evt wat te zien in hun gedrag wat evt een verklaring kan zijn dat je er 3 kwijt bent in 1x, nou had 2 duiven met een geel stipje in de keel, de eerste keer dat ik dit zo zie, is het dan Geel? ik heb er niet zoveel mee om naar de veearts/dierenarts te rijden dus ik kijk het vaak aan en beslis dan wat te doen, kijk dit is natuurlijk gevaarlijk om dit te schrijven maar ik ben liever eerlijk en open dan er omheen draaien, dacht u nou echt dat ik de enige ben? er zijn er zat die wel eens iets onder de duiven heeft en zich stil houden, ik heb in het verleden ook zo iets eerlijks gezegd en werd toen bijna een REL, nou ja overdrijven is ook een vak maar dat was wel een Actie op Reactie momentje.

Kijk eerlijkheid is troef, neem nou bijvoorbeeld Internet vermelding, de week er na regel ik altijd een mooi stuk vlees uit blijk van waardering naar de gene die het super heeft gedaan en dus top 10 in de Afdeling zit ''ALS ik het niet doe DOET niemand het'' en dat is met opzet de week er na omdat ik ook wel eens heb gehad dat nr 8 of 9 nog nr 11 werd en dan heb je eigenlijke voor jan joker gehaald, maar goed 11 is ook zeer knap uiteraard, maar goed er waren 3 liefhebbers en Jan Barendrecht was dus afwachten of hij plek 7 zou behouden, nee dat werd plek 8, maar bleef dus gelukkig in de top 10 en dat vindt ik geweldig voor Jan, klasse, maar er waren nog 2 liefhebbers op de vermelding en dat zijn E.J. Bos met een 4de plek en met Uitstek Adriaan met Plek 3 en de hoogste trap NR 1 tegen 10307 duiven echt super voor een man die voor zijn 2de jaar bezig is, Klasse en van harte heren, nog even kort terug komend op het vlees.....ik hoop dat het ieder gesmaakt heeft.!!!!

EN DAN????
Dit is een wakker schut momentje voor IEDEREEN!!!,voor hier en voor andere CLUBS, want in elke club is wel wat, is het duiven of voetbal etc, maar bij de duivensport is het, ''de hobby gaat achteruit'' en als je niet met ze alle de schouders er onder zet is het zo kapot, dat geld voor mij en voor anderen, DUS HEB ZELF REFLECTIE en kijk eens in de spiegel en zeg dan eens ??? Doe ik mijn STEENTJE bij dragen op DIT MOMENT in de club of vereniging s leven om het goed te houden voor mij, maar ook voor de ander?(verleden telt niet!!!, we leven in het NU!!) WEG Rennen is makkelijk maar RESPECT in je Flikker voor mensen die veel bezig zijn is er O,O bij, Bij sommige mensen, (en dat is niet alleen hier in Emmeloord maar ook elders) ik vindt en dat doe ik al even uit respect, de Vereningings uitslag voor lezen bv, dat er dan bv LEDEN zijn die zo RESPECTLOOS zijn om niet die 30 minuutjes te wachten, DEZE mensen moeten zich schamen, deze maken het Kapot, Computer mensen zijn aan het werk voor JULLIE en je loopt gewoon weg, duiven inkorven en WEG!! legen manden voor het gebouw die er staan zien ze niet of een kartonnetje er uit halen zit er ook niet bij? en ik zeg het weer dat is bij meerdere clubs het geval, zie het onder ogen!!!!
Schaam je en kijk in die ''piep'' Spiegel.
PLEZIER MAAK JE MET ZE ALLE!!!! als je er maar voor open staat.?

Nou zet je schouder er eens onder en probeer te veranderen geef ik ieder mee, ik lijk de DOMINEE wel!!

Nou laterssssss op naar SENS

Oja de club Afgelopen week was een E.J. Bos uitslag op Arlon, 1/5/8 gevolgd door J.J. Barendrecht 2/7 en D Huizinga 3/4/6 en als afsluiter Adriaan met een 9/10 plek.

Van harte Heren.

Ik ben altijd positief en geef soms wel een negatieve mening maar geef er weer een positieve wending aan, en zit je ergens mee meld het dan? anders valt er niks tegen te doen.

Maar goed genoeg geluld er zijn ook nog 2 terug van Sourdun gekomen 1 wat mager en de ander gewond dus dat verklaard al iets, nu op naar Sens.Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''