vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

26-07-2023

Mooie Afsluiter...... en jong!!

Zo daar zijn we weer effe, nou ik ben maar weer eens drukker met andere dingen dan duiven, maar afgelopen 2 weken we even extra aandacht aan de Weduwnaars gegeven en dan zie je toch dat het er wel in zit maar dat de Baas soms te kort schiet om wat voor reden dan ook uiteraard, kijk ik had geen Kop duif op het hok maar ze kwamen wel mooi achter elkaar en was het ook gewoon genieten met kijken. In de Club was D Huizinga de nr 1 en was Coen Brugman met 4 bij de eerste 10 de hof leverancier, verder zat uiteraard Adriaan Doornewaard en goed bij en ''Old'' P Romkes uiteraard, nou was me de uitslag wel :
Dagfond vlucht : ISSOUDUN
1/5 D Huizinga
2/3/8/9 C Brugman
4 A Doornewaard
7 P Romkes
6/10/11/13/15/21 N van Adrichem met 6 vd 7 in de punten

Kijk dit is toch weer ouderwets hoog percentage vliegen, nu kijken andere daar niet altijd naar maar ik wel, ik wil veel duiven die hoog kunnen eindigen ipv 1 uitschieter en de rest vliegt er achter aan, dat is mijn gedachten en tuurlijk is een kop duif super om te draaien maar ook dan moet de rest snel volgen in mijn ogen, dus op naar 2024 dan maar want hier zit het oude duivenseizoen er op wegens ik nu een te drukke periode in ga en dus geen focus meer heb om ze evt op Argeton te spelen, niet 100% is beter thuis houden!!

Jong hoe gaat het daar mee? nou niet naar mijn zin, na de Tornado bij de africhting is de swing uit het koppel en zijn het net vaatdoekjes, dus die krijgen rust tot de Natour dan maar, en kijk ik wel hoe ze dat volbrengen, Dennis zijn duiven zijn aan het herstellen van Coli en deze gaan dan ook weer mee, de duifjes van jonathan was ook geen succes dus ook deze worden door geschoven en hope dat er nog wat thuis komt van de week.

Volgend jaar gaat het anders, na lichtelijke druk van Coen richting de jongens(met name Dennis ''net zijn vader'') gaan de jongen volgend jaar met zijn alle in 1 afdeling zodat er geen 3 hokken jong zijn met loslaten en dan ook nog oud 3x is natuurlijk tijd vretend, dat moeten we niet hebben.

Volgend jaar is de planning om 2 weduwnaars afdelingen te hebben die samen los gaan, verder afdeling ....... ''ja Mark'' weduw Duivinnen en Afdeling jongen van met duiven van 3 liefhebbers er in, uiteraard vader en de 2 zonen, hoe mooi is dat, nu is de planning dat ik niks hoef te doen aan de jongen, alleen toezicht houden. We gaan het zien.

LaterssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''