vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

05-11-2023

Hok Bezoek Verweij - de Haan en aanwinst voor de kweek Daan Mooiweer!!

De KOP zegt het al, kijk aangezien ik weinig tijd heb voor de duiven omdat ik een jaar ga Intrem- keepen bij SC Emmeloord 1, een andere passie van mij heb ik toch even van de gelegenheid gebruik gemaakt om een hok bezoek in te plannen en daar Coen en Reinald in mee te nemen, waarom deze Combi? uit Mijderecht, nou 2 dingen waren daar voor mij een reden voor, 1 mijn Oom Peter kent Michel en is daar altijd vol lof over en mijn pa heeft tevens ook al altijd gezegd, ''nick moet je gewoon effe doen'' en ten 2de is dat ik persoonlijk deze top liefhebbers dan ook wou spreken en uiteraard wil zien hoe of wat hun visie is.

Nou Peter de Haan kon er niet bij wezen maar deze spreek ik soms via Facebook dus die spreek ik vast wel weer binnenkort, maar Michel wel gezien nooit gesproken, nou tot afgelopen woensdag. De weg er naar toe was beren gezellig met Coen en Reinald eerst effe eten in een plaatslijke tent in Mijdrecht en vanuit daar richting Michel, eenmaal daar eerst een ferme handdruk en zij Michel ''jij bent een zoon van Peter?'' nou Michel ik ben uit de knapste van de Familie Jos v Adrichem(mijn Pa, broer van Peter, maar dats Logische!!) maar goed wel de zelfde bloedlijn dus ik zeg appeltje valt vaak niet ver van de boom, maar goed onder het genot van een bakkie koffie kwam het gesprek op gang over het een en ander en werd er overal ook zeer duidelijk antwoord op gegeven door Michel, na een poosje zijn we bij de duiven geweest en was mij in de Mail gezegd dat we waarschijnlijk niks in de hand zouden krijgen ivm de rui, nou Michel is duivenmelker in hard en nieren en zo kregen we toch enkele fraaie exemplaren in de hand gedrukt.
Ik ben dan wel Dagfond gericht maar dit type duif bevalt me wel, niet groot maar o zo lekker in het handje, het gene waar Michel vooral op let is een grote of lange vleugel, het is maar net even wat je groot of lang vindt maar een kippenvleugel is bij deze mannen een ''NO GO'' kijk en dat is wel weer een interessant iets en tevens heb ik wat opgevangen over voeding wat mij tot nadenken heeft gezet, maar daar denk ik dan nog even over na voor me zelf, zo hou ik het spannend.

Nou goed verder over wat top duiven mooie verhalen gehoord en ben ik zoizo maar denk ook Coen en Reinald met een tevreden gevoel huiswaard gekeerd.

''Michel nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en tevens je Vrouw bedankt,''


En dan nog afgelopen week op een veiling zoekende geweest en nu was er voor mij maar 1 liefhebber waar ik van vindt dat deze een opkomend talent bezit en deze nog harder de komende jaren gaat vliegen, maar goed ik was nadrukkelijk opzoek naar een duifje uit een bepaalde lijn en wist dat Daan deze heeft en de kans bestond dat er zoiets voorbij zou komen.
Heb tevens zaterdag nog wat duiven in handen gehad bij Daan en was de tijd te kort om effe een pilsje te nuttige maar dat halen we nog wel een keer in Daan, de duiven die ik in de hand had waren van hoge kwaliteit en dit zeg ik niet omdat het Daan is maar omdat ik het gewoonweg grandioze duiven vindt, 1 wou ik zo mee nemen naar huis, moch helaas niet ''haha'' maar goed Daan begreep me wel idd.

''De 072'' klinkt nu al mooi in de mond, maar goed deze duif had ik op het oog en had er ook een biederscode op gezet dus wist dat ik tot mijn max niet hoefde te kijken, deze Doffer komt uit de Lijn ''de Rick'' van H Marsman of wel de lijn van mijn TOP KWEKER ''de SCHUWE'' deze doffer geeft elk jaar de nodige goeie duiven en had ik in 2021 al bij Henk Eenkhoorn er 1 uit de lijn gehaald nu weer dus maar dan wel een verse bloedlijn er naast van totaal iets anders, je moet wel wat verversen uiteraard.

Nou stamboom zegt genoeg lijkt me. Daan super duifje in de hand nu hopen dat hij goed vererft, we kunnen immers niet in het kopje kijken.

Nou dat was hem, laterssssssssss
(de link hier onder is de stamboom.)

 D Mooiweer 072.jpg
 Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-05 om 08.59.23_32f90f78.jpg


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''