vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

24-01-2024

Laatjes leggen niet vanzelf....... SISI eist haar Doffer op.

Zo daar zijn we weer even, ik zal gelijk even zeggen dat de kans bestaat dat ik echt weinig tijd aan de duiven ga besteden zodra het nieuwe voetbal seizoen zijn intreden gaat nemen, waarom? Nou om 1 simpele reden en dat is dat het training/voetbal dier in mij er ook altijd nog is en ik hoe het nu lijkt een betaalde functie kan krijgen als alles in goede banen loopt, dus tijd voor de duiven is dan gering, tuurlijk pakken mijn 2 mooi weer zonen het dan op, in nat, koud of donker weer moet ik het doen uiteraard want jeugd is tegenwoordig een patat generatie, helaas maar waar ook al probeer ik die van mij dan maar hard gebakken te maken, hihi. Nee ze doen het heus wel maar mooi weer is altijd fijner en dat vindt iedereen uiteraard.

En dan de laatjes op het kweekhok hebben toch meer moeite met leggen dan ik had verwacht en ingepland had, maar goed hier is elk jaar weer een verassing of iets vlot verloopt of niet, ook had ik nog een laat doffertje gekocht op de veiling van Zwartsluis van mijn grote vriend Coen Brugman, deze doffer gelijk een bak gegeven op het kweekhok en Sisi er op gezet, ja dacht je dat? Sisi is herstellende van een vleugel probleem en dacht mooi de laagste bak geven, ja toch? nou na het weekend de bak open gezet en de dag er op kom ik zit SARA die gekoppelt stond op mijn Top kweker ''de Schuwe'' op een randje boven in het hok, waarom dat nou weer, keek in de broedbak bij ''de Schuwe'' en wie lag daar ........ juist ''Sisi'' ze dacht je kunt me rug op ik pak mijn oude Doffer ipv een jong ding, ach ja ik geef er ook niet ongelijk hoor, ik denk dat ze gewoon wist dat dit de bedoeling was, want ik wou ze ook op elkaar zetten was het niet dat zij een vleugel probleem had opgelopen, maar goed het is goed zo. De doffer van Coen heeft wel een ego probleempje opgelopen dus die maar even mee naar huis genomen om daar op vrijwillige basis een duivin te spotten en dan kan hij vanzelf weer een keertje terug, deze doffer is voor de toekomst gehaald dus dit jaar mag hij gewoon rustig aan doen.

Nou op het vlieghok is het rustig en weet ik ze nog kalm te houden, door dat bij de kwekers vertraging optreed met leggen verwacht ik niet dat ik de 2de ronden van de kwekers om kan leggen bij de vliegers, maar goed ik ben niet moeilijk en heb zat bonnen geschonken dus kan er genoeg weg gegeven worden aan de kopers. Zit nog met 1 ding in mijn maag en dat is dat het hoek hok nog steeds lekt, ik wordt er gek van, dan dat dicht dan lekt het daar weer en dan daar en dan daar, bah ik zou bijna het hok plat slaan, maar goed je moet wat voor je jongens over hebben, hun willen met duiven spelen dus moest ik het veranderen. Nou goed alles zal uiteindelijk op hun pootjes terecht komen.

Op naar vliegseizoen 2024 en hoop ik dat mijn jongens er veel plezier in hebben met evt gezondheid-s ondersteuning van hun vader.

nou laterssssssssssTerug naar overzicht


''Mijn Verhaal''