vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

27-03-2024

Beetje bezig en Spontaan verast.

Nou even de tijd gevonden om wat te tikken, heb het me zelf wel heel druk gemaakt nu met alles wat ik doe voor voetbal, duivenclub, buren en werk, alles wordt nu wel heel veel, dus ik snak wel naar die rust aan de andere kant blijf je wel lekker bezig alleen het ene wil niet met het andere combineren.

Kijk afgelopen keer was ik bijna gestopt met het project SCE 1, kijk ik vond dat ik op een bepaalde manier niet juist was behandeld en werd daar zo kwaad over en dit is de 3de persoon in mijn leven die me kwaad heeft gekregen dus ik ben helemaal niet zo, maar fijn, ik was dus bijna per direct opgestapt alleen is de club en de spelers groep in mijn Hart gaan zitten, deze club is een soort (en nu moet ik oppassen wat ik zeg) van Familie gevoel, samen uit samen thuis gevoel, kijk en dat heeft doen besluiten om het toch af te maken en de duifjes dus nog even geduld moeten hebben en pas op de plaats moeten maken.

Ach kijk er is meer dan duiven maar ik geniet van mijn duiven en dat is ontspanning voor mij, ook op de zaterdag is het ontspanning en tuurlijk verwacht je een vroege maar het is zeker op vitesse en midfond geen must, Dagfond uiteraard wel maar dan is er weer tijd.

Nou ja we gaan het zien, de duifjes gaat goed, het jonge grut groeit goed en enkele bonnen kunnen volgende week al verzilverd worden en enkele 2 weken daarna en dan zit de kweek er op voor de vliegers en gaan de kwekers nog even rustig verder.
''SISI'' 2 x onbevruchte eitjes? geen goed teken voor een duivin uit 2021, na een periode van een vleugel probleem (en getest, Para Vrij) was het raar want ze werd mager maar vrat wel, geen worm of iets anders, GEK?? haar toen alleen buiten in een broedbak gezet en na een week knapte ze op en begon ze oog contact te zoeken met me, na 2 weken was ze geil als boter, dus gekoppeld op haar oude doffer mijn TOP Kweker ''de Schuwe'' en daar mee 2x onbevrucht?? nu ''De Schuwe'' om gekoppeld en gelijk bevrucht dus aan hem lag het niet. Dus ze zit thuis bij een koppel in het duivinnen hok die niet los gaan en is ze weer in haar charme offensief gegaan naar mij en heeft ze weer haar oogje op mij laten vallen, ach zo'n troetel duifje is ook leuk, ze wordt over 3 week weer gekoppeld en kijken we of we dan weer succes hebben zo niet vrees ik het ergste en dit haar inwendig vertaal geworden is. Afwachten dus.

VERRASSING, tja ik heb hier en daar wat mensen over Nederland verspreid waar ik een speciale band mee heb en deze keer is er uit het mooie Friesland de man die zo ineens uit het niets in je tuin staat en begon te praten en niet meer ophield, (uiteindelijk wel uiteraard, anders had hij bij me ingewoond) of wel mijn goede vriend Jisk Bouma, de band met deze man was uit het niets geboren en is de afgelopen jaren gegroeid, we hebben gewoon een goede klik en spreken elkaar vaak via sms en pakken 2 of 3x in het jaar een etentje met zijn 2tjes, kijk je hoeft niet dagelijks contact te hebben met iemand, als de klik er is is die er. Maar fijn kan uren over Jisk door gaan maar effe ter zaken, hij stond na een berichtje te hebben gedaan zo hup op de boerderij met een mandje? ja daar zit vast geen koe in? idd 3 duifjes voor ons hok, 1 voor dennis 1 voor mij en 1 voor jonathan, waar het Beurs jonkie van jona net was opgevreten door de kat van de buren was dit uiteraard een mooie opsteker voor hem.
Kijk kweekhok (nu moet ik het wel goed type) ''Olle Wille 2021'' dat is niet Nederlands idd maar Fries, maar komt er op neer dat er voor iedereen wel wat te halen valt. Maar goed dit was uiteraard een geschenk uit zijn mooie Hart, Jisk nogmaals super bedankt en zeker Jonathan. ( zie foto van de link hier onder)

Nou verder gaat het dus goed en hoop ik dat de kweek zo blijft gaan dan heb ik geen klachten meer.

Op naar het vlieg seizoen en succes iedereen en blijf POSITIEF.

laterssss

 Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-27 om 22.00.17_ade5095a.jpg


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''