vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

21-04-2024

Nr 1 in de Club.... niet verwacht wel mooi.

Zo daar zijn we dan even, naast al het drukke naast mijn gezin werk voetbal en de duivenclub nog tijd gevonden om mijn duiven redelijk te verzorgen van de week, maar daarom ook verbaast dat ik 1ste was, kijk uiteraard weet ik dat we hier op het erf (we Jonathan 13 ,Dennis 16 en Ik op leeftijd) de goede kant op staan en dat mijn kids hun steentje bij dragen want veel handen maken licht werk, dat is thuis dan wel een lichte luxe, maar goed ook dit loopt nog niet top want als ik s'morgens in de app wat zet en vraag s middags is dat of dat gedaan dan zegt de oudste meestal....... o vergeten en kijk dat is wel het nadeel van puber zijn, ach morgen kan ook of voeren en water in het donker kan ook ik schijn wel bij...... ja dat gaat er bij mij niet in en daarom had ik deze niet zien aankomen.

Kijk de kwaliteit zit er vooral omdat de Bloed lijn van ''de Schuwe'' tja en dit was weer zo'n zaterdag dat die bloedlijn voorop zat, deze doffer wordt per week een belangrijke schakel als het zo door gaat, maar goed net begonnen dus nog even rustig blijven.

Maar goed afgelopen zaterdag zaten we dus met opa en oma en vrouw lief schoof later nog aan weer lekker duifjes te kijken en kwamen ze weer mooi, de Doffer die nu het spits afbeet op ons hok was de 23-184 deze jaarling komt uit het kweekkoppel van vorigjaar ''de Schuwe'' x ''Sissi'' dit koppel wou perse weer op elkaar maar door dat ''Sissi'' een vleugel kwetseur op liep en daardoor niet in goede doen was had ik dit jaar 2x onbevruchte eitjes en zit ze nu op rust om te kijken of ze volgendjaar weer inzetbaar is en daardoor loopt ''de Schuwe'' nu even achter de kweek aan helaas maar heeft hij nu eindelijk jonkies liggen met een duivin die ik op gevoel gekocht heb en waarvan ik denk dat het de juiste keuze is, wat voor duivin... vertel snel!!! dat komt nog van de week.

Maar even terug naar de aankomst van de 184, deze doffer kwam vanuit lijn Kraggenburg uiteraard want hij had achter de snelle rakkers van Leo Tuinstra aan gevlogen waardoor hij hier mooi optijd aan kwam zweven over de Slechtvalk bak op de Golfslag kwam hij aan zetten met 0 x zijn pennen te beroeren tot op 10 meter van het hok om zijn rem in te zetten, ik zeg dat is genieten en waar je het voor doet. Dus in de club en regio mooi mee gedaan zie als volgt.

Pv De Zuiderzeevliegers.

1 ,9 Nick van Adrichem 41,43,44,54,81,83,86,128,135 11 vd 15 in de punten.
2,6,7 D Huizinga
3,4 Coen Brugman
5 J van ooijen- kollen
8 J.J Barendrecht
10 E.J. Bos

Dennis deed ook weer super mee met: 12/42/52/114 4 vd 6
Jonathan ook super met : 84/87 2 vd 5

In F2 was Leo Tuinstra de man 1,2,4,8 kijk van harte Leo en ik kon er net 1 tussen drukken op plek 3 dus, nogmaals van harte kerel.
Dus deze papa is te vrede en vindt 17 vd 25 totaal in de punten van ''van adrichem pigeons'' een mooie start van het seizoen en gaan kijken of we deze lijn door kunnen trekken.

Laterssss (woensdag denk ik even een stukje te type over mijn Top kweker in ....... ''de Schuwe'')

Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''