vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

25-04-2024

''De Schuwe''

Nou ik had het al aangekondigd, ik zou het over mijn Top kweker hebben, de duif die echt vorm geeft na dat ik was begonnen met ''de Mug'' en ''Mark'' van vroeger en daarna kwam deze duif, want deze duif geeft mij zoveel voldoening, ik geniet elke dag van zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, kijk ''de Schuwe'' laat maar weer eens zien dat je uit een Bonnetje ook iets goeds kunt halen, het meeste is bruikbaar ook hier is dat het geval maar hoop je dat je er altijd 1 of 2 bij hebt die het niveau weer aanscherpt en ja dan kan het gebeuren als je een bonnetje schenkt je net 1 of 2 weg geeft die dat kunnen??

Nou dat is hier denk ook het geval geweest, kijk H Marsman speelt altijd goed op de Dagfond en kweekt zelf maar laat Henk Eekhoorn uit Genemuiden ook kweken voor hem, ze doen ook samen kweek en verkopen soms wat jongen en bonnetjes voor clubs doen ze ook, ze hebben een goed hart.

Maar van Henk E had ik in 2018 zo uit mijn hoofd een bonnetje van gekocht op duiven.net van de club uit Vollenhove destijds, ik kwam daar aan en heb toen 2 jongen mee gekregen, dacht nestmaatjes maar weet het niet precies meer, maar fijn de 557 schoot er bij mij gelijk al uit qua kwiekheid, deze was zeer oplettend en hield dus alles op afstand in de gaten, hij was wel wat afstandelijk en toenadering was niet zijn ding al vanaf dag 1.

Maar goed als jong geen topper hoor maar daar was ik ook niet zo mee bezig dat jonge duiven spel, dit was puur thuis komen is blijven.... en de 557 bleef komen, als jaarling nog geen potten breken en maar met moeite zijn bak behouden, hij was geen vechter zoals de duifjes van mijn Maatje Mark, toevallig net nog 45 min aan de telefoon gehad maar dat ter zijde, die duifjes waren van dag 1 niet te genieten voor de onderdanige duifjes op mijn hok want dat zijn gewoon moordenaars zoals mark dat zo mooi zegt, en dat klopt die laten niet zoveel heel, ach ja ze komen ook uit het zuiden, ''hahaha'' mark ik hou ook van jou.
Maar fijn effe terug naar de 557, deze werd dus pas als 2 jarige wat meer mans en kwam hij met de km langer dester beter naar huis, aangezien die als jaarling net mocht blijven, hij was eigenlijke uitgeselecteerd maar omdat ik nog 1 duivin over had dacht ik , nou vooruit maar..... en toen?

Als 2 jarige kwam hij op stoom van de latere op mijn hok was geen sprake meer, 1 ste of 2,3,4de op het hok was ineens zijn standaard geworden en dit bleef een aantal jaar zo tot ik niet anders kon om eens iets van eigen vlieghok over te zetten naar het Kweekhoken en zo geschiede het zich dus, want hij had elk jaar 2 jongen en 2 over dus dat zat al goed had ik het gevoel, maar ook dit kunnen we nooit 100% zeker zeggen, dus ging hij met een andere duivin het kweekhok op en zo is de bloedlijn begonnen om een rood draad in mijn duiven stam te worden.

''de naam??'' dan doen we een klein stapje terug, waarom ''de Schuwe'' ?? nou dat was een simpele want hij ging elke keer uit zijn broed bak als ik het hok kwam, hij was gewoon geen knuffel dier, maar dat deed de prestaties niet minder makend, hij vloog nooit een 1ste in de club maar was altijd vroeg op de Dagfond, mijn Afstanden, Mijn selectie Afstand voor de oude duiven.
''de Schuwe'' vloog zelf bv 127-7845 duiven
222-8413 duiven
133-4621 duiven etc etc in Afdelingen niveau.

Kijk niet onaardig maar wel goed voor die tijd en huisvesting destijds, want ik deed me best, maar nooit 100% scherp, ik zat rond de 80% aandacht dus kwam er en werd er ook niet verwacht dat er wat vroeg zou zitten over het gehele hok.

Maar goed hij deed het goed en bleef het goed doen waardoor ik besloot uit angst eigenlijk om hem niet meer in te korven en er alleen nazaten van te halen en dit bleek een Goude zet voor mijn hok te zijn want elk jaar zag je gewoon de duiven qua fitheid en snelheid naar voren komen, en daar de juiste koppeling op gooien heeft geresulteerd dat hij voor mij een onbetaalbare status gekregen heeft, hij gaat nooit meer weg want alles wat er uit komt is hier op het hok bruikbaar, goed of mijn Beste.

Dus bij deze is hij mijn rode lijn op het hok.
volgende week maak ik nog een filmpje van hem om nader te komen op zijn uiterlijke kenmerken en zijn nakomelingen en lijn.

bij deze het is laat, welterusten en
laterssssss


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''