vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

22-05-2024

3 minuten.......

Nou het was een bewogen weekend voor mij, met allerlei rond om de duiven en duiven hobby heen, begon het al op vrijdag met enig gerommel bij de club naar een zondag waar je 3 minuut verspeeld doordat je klok zegt ''hallo ik zie 2 antennes'' maar werkt er niks? dat was even een lichtelijk stress momentje, maar goed alsnog 1ste in de club en 4de in de club en tevens 51 ste en 182 ste van de 17327 duiven in Afdeling 11 was voor mij geen slecht weekend, tevens had ik mijn maatje eindelijk bij het strotje (coen hou ook van jou) maar ook was Jonathan er weer bij met een 3de in de club en 175ste van de 17327 duiven er goed bij en dit weer met Blauwe Bauke, deze duif doet het goed, jonathan ga zo door, verwen hem maar.

Maar goed er zijn soms van die dingen dat je denk waarom nu? , nou dat had ik bij mijn klok ook, gaf aan dat hij 2 antennes had maar toen mijn eerste er op viel (zie filmpje aankomst) was er geen piepje en dan wordt het schakelen als liefhebber uiteraad, ik de duif over de antenne ...... niks opnieuw uit aan gezet..... niks....... gvd ....... alles los opnieuw in elkaar en alleen de jonge duiven antenne deed het, wat blijkt de eerste antenne werkte niet waardoor dus de andere ook niet maar hij zag er wel 2 de klok? ''raar maar waar'' kijk en ik bedoel de klok telt dus zal ik er geen punt van maken maar weet wel dat ik nu veel beter van te voeren hem even moet checken of hij het juist doet, een leer voor de volgende keer.

Maar goed wie was mijn eerste op de vlucht die werd uitgesteld naar zondag? Ik had hier tevens rekening mee gehouden met voeren maar dat ter zijde, nou mijn 1ste was ''Rickie O'' een zoon uit ''De Schuwe'' tja het kon ook bijna niet anders dat hij er weer bij zat, deze doffer is in zijn element met 2 nachten mand, vorig jaar geregeld vroeg met 2 nachten mand, dus was geen toeval en al helemaal niet omdat het een doffer uit 2019 is en donders goed weet wat tie doet. Deze doffer is net als zijn pa ''de Schuwe'' een bangenpoepert in het hok, wordt niet graag gepakt en kom niet in zijn buurt, dat is niet zijn ding.... tot..... idd hij zijn vrouwtje krijgt draait tie 360 graden om, bijzonder maar wel grappig om te zien dat hij dan het mannetje is.

Maar goed ze kwamen mooi in Emmeloord en bij pv de Zuiderzeevliegers.

1/4/87/90/123/191 tegen 760 duiven in de club. N van Adrichem
2/5/10 C Brugman
3 Jonathan van Adrichem (jeugd) plus, 239ste
6/7 E.J. Bos
8 D Huizinga
9 J Mazee

Dennis was met ''Bekkie'' dochter ''Rickie O'' op plek 45 te vinden.

kijk dit zijn nou van die weekenden dat alles op het erf goed valt, daar buiten is het telefonisch soms wel stervend druk, maar goed we komen er wel.

Nou Latersssss

 2de.mp4


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''