vanadrichempigeons
Liefhebber van de duivensport
 

Nieuws


Terug naar overzicht

07-07-2024

Ongeloof...............

''Rickie O'' een doffer uit 2019-1273115 is helaas niet huiswaarts gekeerd van de laatste Dagfond vlucht Gray van vorig weekend, ik kijk vanaf toen elke dag voor ik naar mijn werk ga om 4:45 uur of hij er zit en kom ik thuis kijk ik weer, deze doffer was me alles en bracht zeer veel spel vreugde met zich mee omdat hij er altijd was en vaak ook boven in de uitslag, een genot op je hok en had me voor genomen (dit doe ik nooit weer, denken is gelijk doen) om hem na dit Dagfond seizoen op de kweek te zetten .... en nu poef weg.

Kijk mijn duiven krijgen gauw een naam en ieder heeft zijn eigen karakter maar hecht ik me niet heel erg met ze omdat je ze kwijt kunt raken, maar deze was anders dan de andere en ja dan zit het soms wat dieper in je hart dan je had gewild, pijn doet het me wel en ook weet ik dat je door moet want de wereld draait ook door, dus ''Rickie O'' mocht je opgevangen zijn hoop ik dat men mij toch wel bericht en geloof me ik zou die persoon eeuwig dankbaar zijn.

Maar goed hij was niet de enige die er niet was, ik was 50% van mijn vliegploeg kwijt in totaal en is er gisteren nog 1 thuis gekomen en werd ik vandaag gebeld dat er 1 in Deventer zit bij mensen in het konijnen hok, deze was van Perigueux en daar staat nu de teller dan op 3 vd 4 thuis, maar gray is Fam van Adrichem behoorlijk uit gedund, van de 15 die mee waren op de Dagfond staat de teller nu op 6 te gaan omdat gister er nog 1 kwam maar was ik tot afgelopen dinsdag nog de helft kwijt, dit is een hard gelach maar dat doet me wel pijn, ander zijds ik weet dat dit bij duivensport kan gebeuren, maar liever niet uiteraard.

Maar goed de Vitesse ging aardig die zaterdag maar deze zaterdag was Top op de Midfond en dat is weer de keer zijden met Jonathan op Nr 1 in de club met Blauwe Bauke, echt genieten want ik was melken en bel ik de jongens op, ''ja papa wat is er ik zit net midden in een game!!!'' (Papa) Ja hallo de duiven moeten nu vallen want Luut uit Vollenhove heeft er 1, (jonathan) ik roep Dennis wel? (papa) niks er van beide zitten en opletten, ( jonathan) Okeeeee, met een zucht.Maar goed op dat moment was hij er dus al, want de jeugd weet donders goed hoe een vierkant scherm werkt maar een Duivenklok??? oja pap.... er staat 2 antenne en een 1............wat kan dat nou zijn??? hihi ik zeg staat er ook een nummer? ja dat wel (1+1=2 lijkt me dan is er een duif? oja ik zie het de 903 en toen wist tie niet hoe snel hij bij het hok moest zijn om hem te vertroetelen, ach ja jeugd, gewoon lekker aan klote dan komen ze wel. Jona van Harte ik ben een trotse Papa.

Verder was het goed met dennis 1 vd 1 in de punten en ik zelf 1 vd 1 in de punten en jona 1 vd 2 in de punten maar wel alles thuis, dus dik te vrede.

In de Club was het dus Jonathan 1ste en gevolgd door de kampioen korte afstand E.J. Bos op plek 2/5/6 op 3de plek R Sluijter (M vd Molen van Comb Huigens- vd Molen) op 4de plek Nick van Adrichem 100% en J.J Barendrecht op 7 en 8 gevolgd door nr 9 D Huizinga en op plek 10 ook een Jeugdig Lid Jason de Jonge en die weer op zijn beurt gevolgd door op plek 11 Jurre Ebbers en ook hij is een Jeugd lid, ''Dus oudjes hou ze in de gaten''

Kijk dit is super dat de jeugd zo mee kan draaien soms en hopen we uiteraard dat het vaker gebeurd maar jeugd blijft jeugd, die zijn soms niet te volgen, Maar goed dit bracht mij weer een beetje vrolijkheid op mijn gezicht en kan ik weer lichtelijk wat lachen want jonathan is in de Afdeling op plek 7 Onaangewezen Midfond en 1ste Aangewezen Midfond geworden hoe het nu Lijkt, nou ik zeg Petje af, maar kijken blijf ik nog wel effe doen.

Nou goed door naar de Dagfond met een zeer klein ploegje.

Laters en slaap wel.

 Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-06 om 20.21.07_81e31485.jpg


Terug naar overzicht


''Mijn Verhaal''